AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Macron'a tepki: Vahim bir hata

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un açıklamalarına tepki gösteren AK Parti Sözcüsü Çelik, "Türkiye’yi 'emperyalist güç' olmakla suçlaması vahim bir hatadır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Türkiye'yi 'Afrika'da emperyalist güç' olarak nitelendirmesine tepki gösterdi. Çelik, "Türkiye’yi 'emperyalist güç' olmakla suçlaması vahim bir hatadır" ifadelerini kullandı. Twitter'dan açıklamalarda bulunan Çelik, "Fransa'nın Afrika'daki sömürgeci geçmişinin Afrikalılara ne acı bedeller ödettiği ve bunun halen devam ettiği tüm dünyanın malumudur" dedi.

Çelik, Macron'un Fransız dış politikasını 'Türkiye karşıtlığına indirgediğini' de belirtti. Türkiye'nin Afrika'da 'eşitlik ve ortaklık temelinde ilişkiler geliştirdiğini' söyleyen AK Parti Sözcüsü, "Macron ise Afrika’yı tapulu mülkü gören sömürgeci bir zihniyetin izlerini taşıdığı için bu durumdan rahatsız olmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

MACRON NE DEMİŞTİ?

Mısır'daki Birleşmiş Milletler (BM) İklim Zirvesi öncesi basın toplantısı düzenleyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Çinliler, Ruslar, Türkler, Afrika'da Fransızlardan 10 kat daha beterini yapıyorlar" diyerek bu ülkeleri sömürgeci ve emperyalist güç olmakla suçlamıştı. (HABER MERKEZİ)