AK Parti deprem bölgesinde 11 başkandan 4’ünü çizdi

Erdoğan, MHP adaylarının yarışacağı Kilis, Osmaniye ve Elazığ dışındaki 8 deprem bölgesi ilin adaylarını da açıkladı. Mevcut 4 belediye başkanı aday gösterilmedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA – Siyasi partilerin 31 Mart yerel seçimlerinde yarışacak belediye başkanı adayları açıklanmaya devam ediyor. 6 Şubat depreminin yaşandığı 11 kentteki belediye başkanlarının adaylık durumu da belli oldu. Mevcut 4 belediye başkanının üzeri çizildi.

AK Parti depremde büyük yıkım yaşanan Maraş, Adıyaman ve Malatya belediye başkanların yanı sıra depremden etkilenen Kilis Belediye Başkanını yeniden aday göstermedi.

Maraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hayrettin Güngör yerine mevcut il başkanı Fırat Görgel aday yapıldı. Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç yerine Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü yapmış olan eski AK Parti Milletvekili adayı Ziya Polat aday gösterildi. Selahattin Gürkan yerine Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ise Fatih-Üsküdar belediyelerinde görev yapan, en son Fatih Belediyesi'nde başkan yardımcılığı yapan Sami Er oldu. Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan’ın yerine de eski milletvekili Reşit Polat aday gösterildi.

 

6 İLDE DE ADAYLAR DEĞİŞTİ

Öte yandan Sakarya'da Ekrem Yüce yerine Ekrem Olğaç, Trabzon'da Murat Zorluoğlu yerine Ahmet Metin Genç, Afyonkarahisar'da Mehmet Zeybek yerine Hüseyin Ceylan Uluçay, Ağrı'da Metin Karadoğan yerine Mehmet Salih Aydın, Karabük'te Rafet Vergili yerine Özkan Çetinkaya, Karaman'da Savaş Kalaycı yerine Mevlüt Akgün aday oldu.

3 BAŞKAN YENİDEN ADAY

AK Parti deprem bölgesindeki iller arasında bulunan Antep’te mevcut belediye başkanı Fatma Şahin, Urfa’da Zeynel Abidin Beyazgül ve Elazığ’da Şahin Şerifoğulları ile devam kararı aldı.

MHP DE DEĞİŞTİRDİ

MHP aday listeleri de açıklanmaya devam ediyor. 3 dönemdir Osmaniye Belediye Başkanlığı görevini yürüten Kadir Kara yerine Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet aday gösterildi.

CHP’NİN ADANA,HATAY ADAYLARI DEĞİŞMEDİ

CHP ise deprem bölgesi illeri arasında en büyük yıkımın yaşandığı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’tan vazgeçmedi. Depremden etkilenen Adana’da da Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar yeniden aday yapıldı.

Depremin bölgesi illeri arasında Diyarbakır’da yer alıyor. 2019 seçimlerinde HDP’nin kazandığı, ancak seçimden hemen sonra kayyım atanan Diyarbakır’da TİGEM eski genel müdürü Halis Bilden aday gösterildi.

Etiketler DEPREM AK PARTİ MHP