AK Parti, CHP, MHP, HDP ve İYİ Partili vekiller maaşlarını yardım olarak bağışladı

Merkez üssü Maraş olan 10 ili etkileyen depremin ardından AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti ve HDP milletvekilleri yardım kampanyalarına bağış yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenenler için başlatılan yardım kampanyalarına AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti ve HDP milletvekilleri de bağışta bulunma kararı aldı.

AK Parti TBMM Grup Başkanlığından yazılı açıklamada, milletvekilleri ve teşkilat mensuplarından katkıda bulunmak isteyenlerin en geç 28 Şubat Salı günü mesai bitimine kadar yardımda bulunabilecekleri belirtildi. AK Parti milletvekillerinin de bir maaştan az olmayacak şekilde yardımda bulunacakları ifade edildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, depremle mücadele kapsamında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) 1 milyon liralık yardımda bulunmuştu. AA'nın haberine göre MHP milletvekillerinin yanı sıra MHP-MYK üyeleri de AFAD'a bağış yaptı.

CHP'li vekillerin de bu ayki maaşlarını bağışlayacağı duyuruldu. CHP'den yapılan açıklamada, "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde, tüm milletvekillerimiz bu ayki milletvekili maaşlarını, afet bölgesindeki depremzedelere destek olarak gönderme kararı almıştır. Bu felaketi dayanışmayla aşacağız" denildi.

İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, "İYİ Parti milletvekilleri olarak başlangıçta bir maaşımızı, deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza, kardeşlerimize bağışladık. Konuyla ilgili Genel Merkezimizde çalışmalar devam ediyor. Yardım faaliyetlerimiz sürecek" dedi.

HDP yardım çalışmaları için bir fon oluşturdu ve vekillerin maaşlarını bağış olarak fona aktardığı belirtildi. HDP'nin açıklamasında, "Milletvekillerimiz partimizin oluşturduğu deprem fonuna maaşlarını bağışlayarak depremzedelerle bir nebze de olsa dayanışma kararı aldı. Böyle zamanlarda yaralarımızı hep birlikte saracağız. Vekillerimiz deprem bölgesinde de halkımızla beraber olmaya devam edecek" ifadeleri kullanıldı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Maraş Deprem