AK Parti başvurdu, CHP’nin LED ekrandan Babala TV yayını engellendi

Antalya’da CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı’nın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı BaBala TV programının yayınlamak için kent merkezinde kurduğu LED ekran, İlçe Seçim Kurulu kararıyla kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol

ANTALYA - CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı tarafından Antalya’da kent merkezindeki trafiğe kapalı Kazım Özalp Caddesi’ne bir kamyonetin dorsesinde LED ekran kuruldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun BaBaLa TV’de katıldığı Mevzular Açık Mikrofon programı, şehir merkezinde insan sirkülasyonunun en yoğun olduğu caddedeki bu ekrandan yayınlanmaya başladı. Ekrandan yapılan yayını izlemek için ekranın etrafında toplananlar, kısa sürede kalabalığa dönüştü. Ancak İlçe Seçim Kurulu’na yapılan itiraz üzerine caddede yapılan yayın durduruldu.

CHP’NİN İTİRAZI KABUL EDİLMEDİ

AK Parti’nin Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu’na yaptığı başvuru üzerine LED ekranın kaldırılmasına karar verildi. AK Parti adına yapılan başvuruda, Babala TV yayınının, partilerin seçim propagandası için belirlenen ilan ve reklam serbestisinin kapsamı dışında olduğu belirtildi. İlçe Seçim Kurulu, itirazı kabul ederek LED ekrandan propaganda yayınlarının yapılmasını engelledi. Yayının toplumu bilgilendirme amacı taşıdığını ifade eden CHP İlçe Örgütü, itirazın hukuki bir dayanağının olmadığını ifade etti ve LED ekran yayınının yasal kapsamda değerlendirilmesini istedi. Ancak CHP’nin karara itirazı, İl Seçim Kurulu tarafından kabul edilmedi.

'EŞİT PROPAGANDA KOŞULLARI YOK'

Cumhur İttifakı’nın, tarafların eşit propaganda hakkına sahip olmadığı bir kampanya süreci yürüttüğünü söyleyen CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, bu kampanya karşısında tek amaçların halkın doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak olduğunu belirtti. Şahin, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her türlü imkanı kullanarak kendisinin de kabul ettiği şekilde montajlanmış görüntülerle bir seçim kampanyası yapıyor. Bu eşitsiz koşullarda yapılanların ne kadar ürkütücü olduğunu bir kez daha gördük” dedi.

'20 MİLYONUN ÜZERİNDE İZLENDİ'

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 14 Mayıs’taki ilk turunda Kemal Kılıçdaroğlu’nun Antalya’da önemli bir başarı elde ettiğini ifade eden Hasan Şahin, “CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Antalya’da yüzde 53.13 oy oranıyla Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunu önde tamamladı. Genel Başkan’ın Babala TV’de katıldığı program, 20 milyonun üzerinde izlendi. Biz de bu programın daha geniş kitlelere ulaşması için şehrin işlek bir noktasında LED ekrandan yayınlamayı düşündük. Ama böyle bir engelle karşılaştık” diye konuştu.