AK Parti, başörtüsü için Anayasa değişikliğini muhalefete götürecek

AK Parti, başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliği teklifini muhalefet partilerine götürmeye hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti, başörtüsü ile ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın hazırladığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan Anayasa değişikliği teklifini muhalefet partilerine götürmeye hazırlanıyor.

DHA'nın haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, onay vermesi halinde söz konusu Anayasa değişikliği teklifinin muhalefet partilerine götürülecek.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dün bir TV kanalında konuya ilişkin "Başörtüsü için tek maddede ek maddede 24. maddede değişiklik yapılmasına karar verildi. Meclisimizden de geçerse anayasa hükmü olacak ama bu düzenleme sadece başını örten kadınlarımızı değil, aynı zamanda başı açık olan kadınlarımızın da haklarını, hukuklarını koruyan ve ikisini de teminat altına alan bir düzenleme olacaktır" demişti. 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise bugün yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başörtüsü ile ilgili referandum çağrısına yönelik "Ya ne referandumu? Biz bir kanun teklifi vermişiz açık. Kadınların giyim kuşamı üzerinden ellerini çekmeye razılarsa, başka hesapların peşinde koşmuyorlarsa kanun teklifimizi desteklesinler. Referandumla milletimizi yormasınlar" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)