AK Parti: 3600 ek gösterge temmuza kadar çıkacak, EYT'liler ile helalleşeceğiz

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu 3600 ek gösterge, asgari ücret, memur ve emeklilere zam ve EYT hakkında açıklamalarda bulundu.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM'de düzenlediği basın toplantısıyla gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, temmuz ayında memur ve memur emeklilerinin maaşlarında artış olacağını hatırlatarak, "Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin durumu da ele alınacak" dedi.

Memurlara yıllar öncesinden söz verilmesine rağmen bugüne kadar sürüncemede tutulan 3600 ek gösterge konusuna da değinen Akbaşoğlu "3600 ek gösterge düzenlemesi temmuz ayına kadar bu yasama döneminde çıkarılacak" açıklamasını yaptı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunun da gündemde olduğunu ifade eden Akbaşoğlu "EYT'li kardeşlerimizle ilgili ne yapacağımızı bu yıl açıklayacağız. EYT'li kardeşlerimizle de helalleşeceğiz" ifadesini kullandı. 

Sözleşmeli personellerle ilgili de çalışmaların devam ettiğini belirten Akbaşoğlu "Ayrıntılar ortaya çıktıkça kamuoyuyla paylaşacağız" dedi. (HABER MERKEZİ)