Aile sağlığı merkezinin binası internetten satışa çıkarıldı

Mamak'ta bulunan bir aile sağlığı merkezinin binası 'kurumsal kiracılı dükkanın kira gelirinden faydalanın' notuyla internet üzerinden satışa çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara’nın Mamak ilçesinde bulunan Ege Aile Sağlığı Merkezi’nin (ASM) binası, mülk sahibi tarafından satışa çıkarıldı.

BirGün'den Berkay Sağol'un haberine göre, binanın internette yer akab satılık ilanı açıklamasında, “Yoğun konut alanı bölgesinde, tam kapasite ile çalışan aile sağlığı merkezi kiracılı dükkan için arayın, hem satın aldığınız gayrimenkulünüz değerlenerek kazandırsın, hem de 5 yıldır yerinde bulunan aile sağlığı merkezi kurumsal kiracılı dükkanın kira gelirinden faydalanın” ifadeleri yer aldı.

ARALIKTA KİRA SÖZLEŞMELERİ SONA ERİNCE ASIL PROBLEM YAŞANACAK

TTB Aile Hekimliği Kolu (AHEK) Başkanı Dr. Emrah Kırımlı, bazı ASM binalarının aile hekimleri tarafından kiralandığı belirtip bunun sorunlara yol açtığını söyledi.

Dr. Kırımlı, “Birçok ASM artan kira bedellerinden dolayı mülk sahipleriyle sorun yaşıyor. Pek çok ASM’nin aralık ve ocak ayında kira sözleşmesi sonra erecek asıl problem o dönem yaşanacak. ASM’ler ya kapanacak ya da daha kötü koşullu alanlara taşınmak zorunda kalacak. Kamunun bu problemi daha fazla ötelemeden çözmesi gerekiyor” dedi.

'HASTA GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDİYOR'

ASM’lerin giderlerinin cari giderlerle karşılandığını, cari giderlerin ise enflasyon oranında arttığını belirten Dr. Kırımlı sözlerini şöyle sürdürdü: “Her geçen gün sağlık hizmeti sunulan yerlerin daha ucuzu aranıyor. Bu durum hasta güvenliğini tehdit eden bir noktaya gidiyor. Erişimi problemli olan, içinde beklemesi zor olan alanlarda sağlık hizmeti verilmeye çalışılıyor.

Anayasada hak olmasına rağmen yurttaşlar parası varsa özelden alıyor, yoksa erteliyor. Bu erteleme uzun vadede daha büyük hastalıklara yol açıyor. Şehir hastanelerine milyonlar harcanıyor ama ASM’lerin problemleri çözülmüyor. Türkiye’de kiracı stopaj diye bir ödeme yapıyor. Özel mülklerde hizmet veren ASM’lerden stopaj da alınıyor. Yani kamu hizmeti yapan bir yerden kamu hizmeti için bir daha vergi alınıyor.” (HABER MERKEZİ)