Kayseri'de hurdacılar içine aile hekimliği yapılacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ekim ayı toplantısında, Yenidoğan Mahallesi’ne yapılması planlanan aile sağlığı merkezinin yerini değiştirerek Hurdacılar Sitesi olarak belirledi.

Google Haberlere Abone ol

Çağdaş Caner Koçak

KAYSERİ - Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin (KBB) ekim ayı toplantısında Kocasinan ilçesine bağlı Yenidoğan mahallesine yapılması planlanan aile sağlığı merkezinin (ASM), daha önceden belirlenen yeri değiştirildi. Yeni planlanan projede yapı olarak da küçültülen ASM’nin yeni yeri Hurdacılar Sitesi olarak belirlendi.

İyi Parti Kayseri Büyükşehir Meclis Üyesi Kazım Yücel, Yenidoğan mahallesinde bulunan ASM’nin konumunun oldukça iyi olduğunu belirtti. Öte yandan Sanayi’nin göbeğinde bulunan Hurdacılar Sitesi’nde böyle bir alanın çok kullanışlı olmayacağını dile getirdi.

Site içerisinde bulunan bir esnaf, sanayi alanının içerisine ASM yapılası fikrinin iyi olmadığını, buraya yapılacak olan yatırımın boşa gideceğini söyledi. İşletmeci; “Burası sanayinin içi, bizde burada oto hurdacısıyız. Buraya böyle bir tesis kurmak uygun ve hoş değildir dedi.”

YÜCEL: HURDACILARIN İÇİNDE SAĞLIK OCAĞI OLUR MU?

Yenidoğan Mahallesi için Hurdacılar Sitesi içerisine yapılması planlanan yeri ziyaret eden İyi Partili Kazım Yücel, "Oto hurdalarının, kömürcülerin, oto tamircilerinin olduğu bir yerde ASM olur mu" diyerek, “Bir sağlık ocağı yeri olmasına rağmen, bu yer değiştirilerek, sanayi merkezi içerisinde yer alan hurdacılar sitesinin olduğu yere yapılmak isteniyor" ifadelerini kullandı.

Geçmişte planlanan yeri KBB’nin sosyal hizmet alanına dönüştürdüğünü ve yeni planlanan yerin bir kadının, çocuğun rahatlıkla gelip gidemeyeceği bir yer olduğunu dile getiren Yücel, “Valilik ve Kaymakamlık izinlerinin alınıp alınmadığını bilmediğimiz bir noktaya ASM yapılmak isteniyor. Ben burada yer alan esnaflarla ve mahalle halkıyla sohbet ettim. Burada sağlık ocağı olmaz dediler” şeklide konuştu.

Yenidoğan Mahallesi için daha önceden planlanan yeri de ziyaret eden Yücel, değiştirilen yerin geçmişte daha doğru bir şekilde planlandığını ve mahalle halkı için daha bir yer olduğunu ifade etti. Yücel, “Mahalle halkının yoğun olduğu, çocuk oyun alanlarının ve yeşilliğin olduğu bu yer, ASM için daha uygun bir yerdir. Fakat burayı KBB sosyal hizmet alanına dönüştürmüş durumda. Sonrası mı, sonrasını bizde bilmiyoruz” dedi. Yücel, mahalle halkı ile de görüştüğünü ve taleplerinin eski planlanan yerin kalması yönünde olduğunu dile getirdi.

ASM’nin yapılması için yeni planlanan yerdeki esnaflar ise kendilerini ziyaret eden Kazım Yücel’e bu yerin uygun olmadığını belirtti. Hurdacılar Sitesi esnaflarından biri, hurdacıların içine böyle bir tesis yapılırsa yazık olacağını belirtti. Esnaf, “Burada kömürcüler var oto tamircileri var, iş sahaları var burası büyük bir sanayi, burası çok uygunsuz bir yer” dedi.