Ahmet Zeki Üçok: Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Veysel Kaçmaz’ı şiddetle kınıyorum

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok, takipsizlikle sonuçlanan FETÖ soruşturmasının politik bir süreç olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında 7 yıl önce açılan FETÖ soruşturması tamamlandı, dosyayla ilgili takipsizlik kararı verildi. İYİ Parti Genel Başkan Yardılcısı Ahmet Zeki Üçok, bu gelişmenin ardından yaptığı açıklamada, konunun peşini bırakmayacaklarını belirtti. Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan'ın sorularını yanıtlayan Üçok, iktidarın muhalefeti bastırmak için yargıyı kullandığını söyledi, "HSK’ye buradan ihbarda bulunuyorum savcı beyin yaptıklarını soruşturun ki bir daha kimse böyle şeylere tevessül edemesin" diye konuştu. 

Ahmet Zeki Üçok,'un Barış Pehlivan'a yaptığı açıklamaların bir kısmı şöyle: 

Yağmur kod adlı PKK’li, görgü tanığı değil, sözde üçüncü şahıslardan duyduklarını aktarıyor ve aktardıklarına ilişkin tek bir delil göstermemesine rağmen Cizre savcısı soruşturma başlatıyor, dosyayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderiyor.

(...)

Her soruşturmada yapılacak işler ve süreleri bellidir. Bu soruşturmanın açılmasının ve yedi yıl devam ettirilmesinin tek bir hukuki gerekçesi yok. Tamamıyla siyasi saiklerle adeta Demokles’in kılıcı gibi sayın Akşener’in tepesinde asılı tutulan politik bir süreç yürütülmüş. Bir hukukçu ve savcı olarak soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Veysel Kaçmaz’ı şiddetle kınıyorum.

(...)

15 Temmuz sonrası açılan ve Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 25 Nisan 2018 tarihinde yapılan duruşmada, o zamanlar görevdeki askerlerden olan ‘Abdullah’ kod isimli gizli tanık, Pensilvanya'ya gidip, Fethullah Gülen’le neler konuştuğunu, Kara Havacılık Komutanlığı'nda kimlerin cemaatçi olduğunu anlattıktan sonra ‘Necdet Özel Genelkurmay başkanı olduğunda, o zaman Genelkurmay'da abi seviyesinde olan birisi Fethullah Gülen'in, 'Genelkurmay'ı ele geçirdik. Bundan sonrası bizim artık’ dediğini belirtti. Buradan da Özel ve sonrakilerin cemaate hizmet eden Genelkurmay başkanları olduğunu anladım’ diyor.

Verdiği ifadelerle birçok FETÖ’cünün açığa çıkarılmasına yardımcı olan gizli tanık ‘Abdullah’, mahkeme huzurunda verdiği ifadesinin devamında da ‘Bizim çalışma ekibimizde Denizci Astsubay Başçavuş Hüseyin Gürler vardı. Hüseyin, Deniz Kuvvetleri'ndeki subayların abisi olan ismini İhsan olarak hatırladığım, şu anda yurtdışına kaçmış olan kişiden bizzat duymuş. 2014 veya 2015'te Fethullah Gülen, 'Hulusi Akar bizim kardeşimizdir. Şu ana kadar çok büyük hizmetler yapmıştır. Bundan sonra da çok büyük hizmetler yapacaktır. Esas büyük hizmeti de bundan sonra yaptığında göreceğiz' demiş.’ diyor. Hatta daha sonra, Hulusi Akar’ın 1995'te İsmail Hakkı Karadayı’nın özel kalem müdürü iken Samanyolu öğrencilerini Genelkurmay başkanına takdim etme görüntülerini de delil olarak gösteriyor.

(...)

Gizli tanık ‘Abdullah’ o yıl albay oldu. Bir yıl sonra emekli edildi. Şimdi yurtdışında sivil bir hava yolunda pilot olarak uçuyor. Abdullah’ın ifadesi ile onlarca asker hakkında dava açıldı. Hulusi Akar ve Necdet Özel hakkında ise herhangi bir soruşturma, dava açılmadı. Başsavcı vekili Veysel Kaçmaz Bey’e soruyorum, mahkeme huzurunda verdiği beyanları ile onlarca asker hakkında soruşturma açılan gizli tanık Abdullah’ın Hulusi Akar ve Necdet Özel hakkındaki beyanları hakkında herhangi bir işlem yaptınız mı? Yapmadıysanız neden? Diyorsanız ki yarbay olan FETÖ itirafçısı ‘Abdullah’ güvenilmezdi, o halde PKK itirafçısı, ‘Yağmur’un neyine güvendiniz de Akşener hakkında yedi yıl soruşturma yaptınız. 34 kişinin öldüğü 143 sanıklı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü iddianamesi bir yılda, 330 sanıklı Polatlı Topçu Tugayı iddianamesi bir yıl iki ayda hazırlanabilirken bir tek Meral Akşener’in olduğu soruşturmada ne aradın da hakkındaki soruşturmayı yedi yılda bitiremedin. Bu yaptığın savcılık değil, hukuk değil. HSK’ye buradan ihbarda bulunuyorum savcı beyin yaptıklarını soruşturun ki bir daha kimse böyle şeylere tevessül edemesin.

(...)

Benim aklıma da eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın damadı geldi. Acaba FETÖ nedeniyle kayınpederinin telefonları incelenmiş midir? Ya da Fethullah Gülen’in elini öpmeye giden eski Maliye Bakanı Nebati’nin, AKP milletvekilleri Osman Ören, Dilek Yüksel, Mustafa Hamarat’ın bindiği uçakta bulunan FETÖ’cüler araştırılmış mıdır? FETÖ imamı Kemal Öksüz ile fotoğrafı bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin baz istasyonlarını karşılaştırmış mıdır? FETÖ’nün en önemli yayın organı olan www.fgulen.com internet sitesinde halen ‘Dünyayla Konuşmak’ başlıklı yazısı bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in hangi dernek ve sendikalarla ilişkisi var? Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Veysel Kaçmaz’a soralım; bunlarla ilgili en küçük bir soruşturma yaptınız mı? Vazgeçtik yedi yıl soruşturma yürütmekten, aklından bile geçirebildin mi? Cevaplarını bekliyoruz." (HABER MERKEZİ)