Ahmet Davutoğlu: Önden yapılan özel ayarlamaların geçmişte faydası olmadı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Önden yapılabilecek bazı özel ayarlamaların geçmişte hiçbir faydası olmadı, şimdi de olmaz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

Ogün Akkaya

ANKARA- İstanbul’da oy kullanan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, seçim sonuçlarını takip etmek için partisinin genel merkezine geldi. Davutoğlu, parti binası önünde partililer ve seçmenleri tarafından karşılandı.

Konuşmasına ilk olarak Anneler Günü'nü kutlayarak başlayan Davutoğlu, "Seçimlerin her şeyden önce hayırlı olmasını diliyorum. Bugün iki bayram bir arada yaşanıyor. Birisi Anneler Günü. Bir kez daha bütün annelerin, özellikle de şehit annelerinin ve depremzede annelerimizin gününü kutluyorum. Allah bir daha bize böyle bir acı göstermesin” dedi.

‘BİZ KENDİ ADAYIMIZIN KAZANACAĞINA İNANIYORUZ’

Seçimlerin demokrasi bayramı olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Ben her şeyden önce hangi partiye hangi lidere oy vermiş olursa olsun, herkesi tebrik ediyorum" dedi. Türkiye genelinde devam eden oy sayım işlemlerine ilişkin konuşan Davutoğlu şunları kaydetti:

"Akşama kadar bazı çevrelerin beklentileri dışında hamdolsun çok olgun bir seçim oldu. Ciddi bir olay yaşanmadı. Çok büyük bir katılım oldu. Bütün illeri takip ettik. Seçimlerin ilk aşaması böyle olgunluk içinde geçmesidir. İkincisi sayımlar esnasında aynı olgunluğun gösterilmesidir. Biz kendi adayımızın kazanacağına inanıyoruz. Milletvekilliği seçimlerinde de güçlü bir şekilde alacağımıza inanıyoruz. Temas ettiğimiz alandaki arkadaşlardan da gelen bilgiler o yönde. Önemli olan sayımlarda da bu olgunluğun gösterilmesi. Herkesin nihai sonuçları olgunlukla beklemesi. Önden yapılabilecek bazı özel ayarlamaların geçmişte hiçbir faydası olmadı, şimdi de olmaz. Sadece bir müddet insanları aldatmış olursunuz. Herkesin üzerine düşen sorumluluk var. Dürüst olma sorumluluğu. Biz siyasilerin de üzerindeki sorumluluk seçim neticelerini saygıyla karşılamamız ve sonrasın ülkeyi yönetme iradesini gösterebilmemiz. Millet İttifakı olarak bu neticeyi alacağımıza inanıyoruz. Önümüzdeki saatlerde göreceğiz. Önemli olan Türkiye’de demokrasinin kökleşmesidir. Halkın seçimleri sahiplenmesi başlı başına bir önemli başarıdır.”