Ahmet Bahçıvan Yeniden Refah Partisi ile görüşmesini anlattı: Beni aldattılar

Ahmet Bahçıvan, Urfa'dan YRP adayı olduğunu sosyal medyada duyurduktan sonra söz konusu paylaşımlarını kaldırdı. Bahçıvan, adaylık sürecinde YRP tarafından aldatıldığını öne sürdü.

Ahmet Bahçıvan (soldaki), YRP ile görüşmelerinde teyit ettikten sonra adaylığını açıkladığını belirtti.
Google Haberlere Abone ol

URFA - Urfa’da 1994-2004 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Ahmet Bahçıvan, geçtiğimiz günlerde Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı olacağını sosyal medya hesaplarından duyurdu. Paylaşımlarında projelerine kadar yer veren Bahçıvan, birkaç gün önce aday olduğu yönündeki tüm paylaşımları kaldırarak şu ifadeleri yazdı: “Beni aldatan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanını Allah'a havale ediyorum. Bizi aldatan bizden değildir.”

Yeniden Refah Partisi ise Urfa adayı olarak eski AK Parti MKYK Üyesi, dört dönem AK Parti Urfa Milletvekilliği yapan Kasım Gülpınar'ı açıkladı. Adaylıkla ilgili kandırıldığını ifade eden Bahçıvan, yaşananların perde arkasını anlattı. “Ben aday adaylığına başvurmamıştım” diyen Bahçıvan teklifin, YRP Urfa İl Başkanı'ndan geldiğini aktardı.

Ahmet Bahçıvan

‘FATİH BEY ARAYIP GÖRÜŞME TEKLİF ETTİ’

Bu süreçte il başkanı tarafından en az 5-6 kez arandığını ifade eden Bahçıvan, teklifin Fatih Erbakan’dan gelmesi halinde aday olabileceğini ilettiğini bildirdi. “Fatih Bey aramazsa ben gelmem, Fatih Bey de lütfetti, aradı sağ olsun. 22 dakika kendisiyle telefonla konuştuk” diyen Bahçıvan Erbakan’ın kendisine Ankara’da yüz yüze görüşmeyi teklif ettiğini de sözlerine ekledi.

Bahçıvan, şunları söyledi: “Yaklaşık bir saat kendisiyle baş başa görüştük. Bütün bunların hepsi belgelidir. Sonuçta genel başkanımız ‘tamam, sen bizim adayımızsın. Bunu hemen iki-üç gün sonra açıklayalım’ dedi. Ben de ‘Hemen  açıklanmayalım, bırakalım bir hafta sonra AK Parti açıklayacak, onlar açıkladıktan sonra biz açıklayalım’ dedim. Çünkü psikolojik üstünlük bizde kalmış olur. O da mantıklı buldu, ‘tamam’ dedi.” 

‘GÜLPINAR ADI GEÇİNCE GENEL BAŞKANI ARADIM’

AK Parti’nin bu süreçte Urfa adaylarını gecikmeli açıkladığını hatırlatan Bahçıvan, “Çünkü güçlü aday yoktu. AK Parti, Zeynel Abidin Beyazgül’ü başkan adayı yaptıktan sonra artık bizim açıklamak için zamanımız gelmişti. Biz bunu değerlendirirken bir baktık ki, aday olarak Kasım Gülpınar'ın adı geçmeye başladı. Ben de bunun üzerine Fatih Bey'i arayıp sordum" dedi.

Bahçıvan, Erbakan’ın kendisine “Seninle devam ediyoruz” dediğini söyledi.

'FATİH ERBAKAN ADAYLIĞI TEYİT EDİNCE AÇIKLADIM'

Kasım Gülpınar’ın adının geçmesine rağmen, Erbakan üzerinden kendi adaylığını teyit ettikten sonra sosyal medyadan adaylığını duyurduğunu söyleyen Bahçıvan “Kafamda projelerimi de kurmuşum” dedi.

Bahçıvan, gelinen noktada kandırıldığını ifade etti.

 

(HABER MERKEZİ)