Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali için geri sayım

Bu yıl 23. kez gerçekleştirilecek olan Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali 17-23 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afyonkarahisar Klasik Müzik ve Caz Derneği tarafından düzenlenen, genel sanat yönetmenliğini Hüseyin Başkadem’in üstlendiği Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, 23. yaşını yepyeni mekanında kutluyor. Yeni açılan Afyonkarahisar Yeni Müze ve Kültür Merkezi Kompleksi, 17-23 Nisan tarihleri arasında etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Festivalin açılış konserini, kemanda Çekyalı Daniel Matejča ve Giritli şef Nikos Haliassas yönetiminde olmak üzere, Türkiye’nin ilk ve tek bölge devlet senfoni orkestrası Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) verecek. Açılış konseri, Çek kompozitör Antonin Dvorak’ın ölümünün 120. yılı olması nedeniyle, büyük besteci anısına gerçekleştirilecek.

Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali’nin ikinci gününde, Daniel Matejča birinci kemanda, Natálie Toperczerová ikinci kemanda, Bohumil Bondarenko viyolada ve Jakub Willam Gráf’tan çelloda oluşan Suk Dörtlüsü konser verecek.

19 Nisan Cuma günü piyanoda Hyun Sook Tekin, kemanda Natálie Toperczerová ve Jülide Yalçın, viyolonselde Jülide Canca Eke ve Jakub Willam Gráf, piyanoda Burçe Karacai ve Pavol Praženica, obuada Yeliyzaveta Chkhartishvili ile fagotta Štěpán Vicenec Afyonlu müzikseverlerin karşısına çıkacak. 20 Nisan Cumartesi, Prag’dan Terchitko di Praga topluluğu ve Duo Brno, 22 Nisan Pazartesi ise Františka MatouškovávePavol Praženica, piyano-obua konseri ile dinleyicilerle buluşacak.

23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali’nin kapanış konserini Jülide Yalçın & Hyun Sook Tekin ikilisi verecek.

Festivalin olmazsa olmazı okul söyleşileri ve okul konserleri yerli ve yabancı sanatçılardan oluşan bir kadroyla yine Afyon’un köy ve belde okullarında gerçekleştirilecek.