Afyon’da sanayi sitesindeki kiralara yüzde 100 zam

Afyonkarahisar 2. Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi, dükkan kiralarına yüzde 100 zam yaptı. Yönetim zamma gerekçe olarak artan giderleri gösterirken, esnaf 6 ayda bir zam yapılmasına tepki gösterdi.

Afyonkarahisar 2. Küçük Sanayi Sitesi
Google Haberlere Abone ol

Nail Azbay

AFYON – Afyon-Ankara Karayolu üzerinde bulunan 2. Küçük Sanayi Sitesi’nde kooperatif ile kiracılar arasında ‘kira krizi’ yaşanıyor. Kooperatif yönetimi, kiralara yüzde 100 zam yapma kararı aldı. Ancak esnaf, zammın yüksek olduğunu belirterek tepki gösteriyor.

‘MEMLEKETİN DURUMU ORTADA, İŞLER DURGUN’

Sanayi esnaflarından Tuncay Boztaş, 6 ay önce yüzde 36’lık bir zam geldiğini şimdi de yüzde 100 zam yapılmak istendiğini belirterek “Evrak göndermişler, biz de tepki gösterdik ve evrakları imzalamadık. Konuyla ilgili toplantı da yapacağız. Bu toplantıda hep beraber itiraz edeceğiz. Mantıklı bir zam isteyeceğiz. Çünkü memleketin durumu malum. Kimse sanayiye para yağdırmıyor, bizim de işlerimiz durgun. Zamma değil ancak yüzde 100’lük artışa karşı olduklarını belirten Boztaş, “Neye istinaden böyle bir zam yapılıyor? Hiçbir gerekçe sunulmadı” dedi.

'HÜKÜMETİMİZİN ÖNERDİĞİ LİMİTLER ÇERÇEVESİNDE ZAM YAPILSIN'

Sanayi esnaflarından İsmail Yoğurtçu ise hükümetin belirlediği limit çerçevesinde zam yapılmasını istedi. Yoğurtçu, “Ben mobilya imalatçısıyım. Ben de kooperatif kiracısıyım. Son 2 yıldır 6 ayda bir kira zammı yapıyorlar. Hukuken böyle bir şey yok, en büyük sıkıntı burada. İlk 6 ayda yüzde 36, ikinci 6 ayda ise yüzde 100 zam yaptılar. Devletimizin önerdiği limitler çerçevesinde zam yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

‘ZAM YAPMAZSAK 12 ÇALIŞANIMIZA YOL VERMEK ZORUNDA KALACAĞIZ’

Kooperatif Başkanı Halil Acar ise artış nedeni olarak kooperatif giderlerinin artmasını işaret etti. Kooperatif bünyesinde çalışan işçiler olduğunu, asgari ücrete gelen zam nedeniyle giderlerinin arttığını söyleyen Acar, “Bu kooperatifin 12 kişi çalışanımız, 2 tane traktörümüz, 1 kepçemiz, 1 servis aracımız var. Elektrik, su, çevre temizlik gibi derler de var. Giderlerimiz katladı maalesef. Biz bu artışı ne ile karşılayacağız? Tabi ki üye aidatlarımız var. Mevcut çarşı grubu dükkânlarının kirası ve mevcut alandaki bize ait olan arsa kiralarımız var. Bunları güncelleyerek hizmet vermeye devam edebiliriz. Çalışanlarımızın giderlerini nasıl karşılayacağız? Bunları yapmazsak bu arkadaşlara yol vermek zorunda kalacağız” ifadelerini kullandı.