Afrinli genç Hollanda'da öldürüldü: Oğlum takip ediliyordu

Rojava'dan ailesiyle birlikte Hollanda'ya yerleşen Hasan Henan, Hollandalı bir kişi tarafından 31 Aralık'ta öldürüldü. Henan'ın ailesi ise Henan'ın takip edildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hollanda'da 31 Aralık 2022’de öldürülen Rojavalı Hasan Henan'ın akrabaları, Henan'ın katil zanlısı tarafından defalarca tehdit edilmesine rağmen polisin gerekli önlemleri almadığını belirtti. Henan'ın annesi Yasemin Henan, "Oğlum takip ediliyordu" dedi.

Rûdaw'da yer alan habere göre, Henan'ın Afrinli ailesi ise Rojava’da yaşanan çatışma ve kargaşadan dolayı Hollanda’ya göç etmiş bir aile fakat savaştan kaçıp sığındıkları Hollanda’da da en büyük oğulları bıçaklanarak öldürüldü.

'OĞLUM TAKİP EDİLİYORDU'

Henan’ın annesi Yasemin Henan 4 çocuk sahibi, eşi ise Suriye’de cezaevinde. Oğlunun daha önce de aynı kişi tarafından yaralandığını belirten Henan, “Zanlı, iki sene önce de oğlumu elinden yaraladı. Sürekli olarak ‘Seni öldüreceğim’ diye tehdit ediyordu. Bunu ben de biliyordum Hasan’ın arkadaşları da biliyordu. Polis, zanlının halkı tehdit ettiğini ve suçlu olduğunu bilmesine rağmen onu neden serbest bıraktı? Anlamış değilim” diye konuştu.

Henan, oğlunun tehdit edildiğini bildiği için Hollanda polisinden yardım talep ettiğini fakat polisin bu talebine karşılık vermediğini aktardı.  Annesi, Henan’ın evin en büyük çocuğu ve oldukça başarılı bir öğrenci olduğunu söyledi.

Henan’ın yeğeni Ciwan Mahmut polisin gerekli tedbirleri almadığını ifade ederek “Hasan’ın annesi zanlının, oğlu ve diğer halkı tehdit ettiğini bildirdiğinde polis kendilerine yardımcı olamayacaklarını söyledi. Devamında da polis, zanlıya elektronik kelepçe takmak dışında herhangi bir önlem almadı” diye konuştu.

POLİSTEN AÇIKLAMA YOK

Henan'’ın 18 yaşındaki katıl zanlısı Nick Deburi, anne ve babasını erken yaşta kaybettiği için dedesinin yanında büyümüş. Deburi, Hasan’ı öldürdüğü günden beri gözaltında fakat polis henüz bir açıklama yapmış değil.

Savaştan kaçtıklarını dile getiren Henan’ın dayısı Ali Hasan Henan ise, “Hasan’a o kadar bıçak darbesi vurulmuştu ki gidip görmeye katlanamadım. Zaten savaştan kaçıp gelmiştik” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Hasan’ın cenazesi bugün toprağa verilecek (HABER MERKEZİ)