Afganistan'da kendisinden kaçan kadını İstanbul'da öldüren erkeğe müebbet

İstanbul'da Elham Atıfı'yı öldüren Muhammedullah Raihan müebbet hapse mahkûm edildi. Atıfı, Afganistan'da Raihan'dan koruma talebinde bulunmuş ve İstanbul'a kaçmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afganistan'dan İstanbul'a gelen Elham Atıfı’yı öldüren Muhammedullah Raihan, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Raihan getirildi. Duruşmada sanık avukatı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hazır bulundu. Bakanlık avukatı Hatice Boz, sanığın en üst sınırdan cezalandırılmasını istedi.

Muhammedullah Raihan

Duruşmada tutuklu sanık Muhammedullah Raihan, "Olaylardan dolayı çok pişmanım. Herkesten özür dilerim. Bana bir şans daha verin. Bir daha böyle bir şey yapmayacağım" dedi. Sanık avukatı ise beraatını talep etti.

Raihan'ı 'Kasten öldürme' suçundan müebbet hapse mahkum eden mahkeme, cezasında indirim uygulamayarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Afganistanlı 27 yaşındaki Elham Atıfı, iki yıl imam nikahıyla evli kaldığı Muhammedullah Raihan’dan can güvenliğinin korunması için Afganistan'da koruma talebinde bulunmuştu. Atıfı, 2017 yılında Türkiye'ye geldi. Raihan ise 2018 yılının ilk günlerinde Afganistan’dan kaçak yollarla Türkiye'ye giriş yaptı. İstanbul’a gelerek Atıfı’ya ulaşan Raihan, kadını öldürdü ve daha sonra Van’a gitti.

Van'da yakalanan fail hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca iddianame hazırlandı. İddianamede, sanığın 'eşe karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilmesi talep edildi. (DHA)