Afganistan'da iki kadın yargıca suikast

Afganistan'da Yüksek Mahkeme'de çalışan iki kadın yargıç suikastla öldürüldü. Yargıçların aracının sabah erken saatlerde Kabil'de pusuya düşürüldüğü açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şiddetin ve önde gelen isimleri hedef alan suikastların son aylarda arttığı Afganistan'da, iki kadın yargıç öldürüldü. Yüksek mahkeme için çalışan iki yargıcın ofislerine gittikleri sırada silahlı kişilerce vurularak öldürüldüğü açıklandı.

Buna göre, kadın yargıçları Kabil'deki ofislerine götüren mahkeme aracı sabah erken saatlerde pusuya düşürüldü. Mahkeme sözcüsü Ahmad Fahim Qaweem, "Ne yazık ki bugünkü saldırıda iki kadın yargıcı kaybettik. Şoför de yaralandı. Araç, yargıçları ofislerine götürmekteydi" dedi. 

Kabil polisi ve Başsavcılık ofisi sözcüsü Jamshid Rasuli de saldırıyı doğruladı. Rasuli, "Yüksek Mahkeme içi çalışıyorlardı" derken, Afganistan'da Yüksek Mahkeme'de 200'den fazla kadın yargıcın görev yaptığı belirtildi.

ABD'nin Afganisyan'daki asker sayısını son 20 yılın en düşük seviyesine indirerek 2 bin 500'e düşürmeye hazırlandığı bir dönemde, Afganistan'daki şiddet olayları tırmanmış durumda. Özellikle son haftalarda, üst düzey isimlere yönelik bir suikastlar dizisi yaşanıyor. (DIŞ HABERLER)