Afganistan-Pakistan sınırında deprem: 13 kişi hayatını kaybetti

Afganistan-Pakistan sınırında meydana gelen deprem nedeniyle 13 kişi hayatını kaybetti. Sarsıntı Hindistan, Tacikistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan ve Kazakistan'da da hissedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afganistan'ın Pakistan sınırında dün akşam meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremde, 9'u Pakistan'da olmak üzere 13 kişi hayatını kaybetti. Afganistan'da en az 50 kişinin yaralandığı, Pakistan'un kuzeydoğusunda ise 44 yaralı olduğu belirtildi. 

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi'nin aktardığına göre 1000 kilometrelik bir alanda hissedilen 6,5 büyüklüğündeki deprem, Afganistan ve Pakistan'ın yanı sıra Hindistan, Tacikistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan ve Kazakistan'ı da etkiledi. 

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi'nden yapılan açıklamada depremin merkez üssünün, Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Badahşan vilayetinin Curm ilçesi olduğu bildirilmişti.

Geçtiğimiz yıl Afganistan'ın doğusunda meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremde binden fazla kişi hayatını kaybetmişti. 2005 yılında Pakistan'ın kuzeyini vuran 7.5 büyüklüğündeki depremde en az 73 bin kişi ölmüştü. (DIŞ HABERLER)