Aerosmith'in vokalisti Steven Tyler’a cinsel istismar suçlaması

Aerosmith'in solisti Steven Tyler, bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla suçlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Julia Holcomb isimli kadın, rock grubu Aerosmith'in solisti Steven Tyler'ın 1973-1976 yılları arasında kendisine cinsel istismarda bulunduğunu iddia etti. O dönemde reşit olmadığını belirten Holcomb, Tyler'a cinsel istismar, darp ve kasıtlı duygusal sıkıntı vermekle suçlamasıyla dava açtı.

Rolling Stone'un haberine göre, dava, çocuklukta cinsel istismar iddiaları için zamanaşımı sürelerinden geçici olarak feragat eden Kaliforniya mevzuatı uyarınca açıldı. Holcomb, Tyler'ın annesini 16 yaşındayken kendisine velayet vermeye ikna ettiğini ve bunun sonucunda onunla yaşamasına ve cinsel ilişkiye girmesine izin verdiğini ve 1973'ten yaklaşık üç yıl sonrasına kadar birlikte olduklarını öne sürdü. 

Mayıs ayında rehabilitasyona giren Tyler konuyla ilgili bir açıklama yapmazken Holcomb mahkemeye sunduğu dilekçede, “Tyler’ın gücü, şöhreti ve maddi durumuna karşı koyamadım. Tyler beni romantik bir aşk yaşıyormuşuz gibi hissettirdi” ifadelerini kullandı.

Davanın kendisi Tyler'ın adını vermeyerek sanıkları Sanık Doe 1 ve Does 2 ila 50 olarak adlandırıyor. Ancak Tyler, 2011 yılında yayınlanan biyografik kitabında 16 yaşındaki bir kızla ilişkiye girdiğini söylemiş ve kitapta Julia Halcomb’dan bahsetmişti. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)