Adnan Oktar'ın avukat görüşmelerine sınırlandırma getirildi

Savcılığın talebi üzerine cezaevinde bulunan Adnan Oktar'ın avukat görüşmeleri kaydedilecek. Kararda, 1 ay içinde yapılan 290 görüşmenin "canlı tutma amacına yönelik olduğu" belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Silahlı suç örgütü" davasında aldığı hapis cezası kapsamında tutuklu bulunan Adnan Oktar'ın, cezaevinde avukatıyla yaptığı görüşmelerin sınırlandırılmasına karar verildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Adnan Oktar'ın tutuklu bulunduğu cezaevinde avukatıyla yaptığı görüşmelerinde "örgüt faaliyetlerinin devam etmesinin önüne geçilmesi" gerekçesiyle İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nden talepte bulundu.

Başsavcılık, talep yazısında, Oktar'ın avukatıyla görüşmelerinin kayıt altına alınmasına, birbirlerine verdikleri belge ve dosyalara, aralarındaki konuşmalara ilişkin tutulan kayıtlara el konulmasına ve görüşmelerinin gün ve saatlerinin sınırlandırılmasına karar verilmesini istedi.

1 AY İÇERİSİNDE 290 KEZ AVUKAT GÖRÜŞMESİ GERÇEKLEŞTİRDİ

İstanbul 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği'nin bu taleplere ilişkin kararında, Oktar'ın, Erzurum Dumlu 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bir ay içerisinde yaklaşık 290 kez avukat görüşmesi gerçekleştirdiği, aynı gün içinde 10 dakika gibi kısa aralıklarla farklı avukatlarla görüşme yaptığı belirtildi.

Kararda, "bu hususun, savunma hakkının kullanılmasından ziyade Oktar'ın görüştüğü avukatlar vasıtasıyla örgütü canlı tutma amacına yönelik olduğu" değerlendirmesi yapıldı.

MÜŞTEKİLER: AVUKATLAR OKTAR'IN MESAJLARINI İLETİYOR

Davanın müştekilerinden Uğur Şahin'in ifadesinde, avukatların, Oktar'ın emir ve talimatları doğrultusunda örgütsel faaliyet yürüttüklerini, örgütün maddi imkanlarının kontrol edilmesini sağladıklarını, şikayetçilere baskı girişiminde bulunduklarını iddia ettiği aktarıldı.

Bir diğer müşteki Müge Ögütçü'nün ifadesinde ise avukat Sinem Mollahasanoğlu'nun kendisine sesli bir mesaj yolladığını, bu mesajda "Oktar'ın örgüt üyelerine motive etmek amaçlı not yazdığını" belirttiği ve buna ilişkin ses kaydığını sunduğu kararda yer aldı.

Kararda, bazı müşteki ve tanıkların da ifadelerinde, avukatların, Oktar'ın mesaj ve notlarını ilettiklerini, itirafçı olmamaları yönünde baskı yaptıklarını söyledikleri kaydedildi.

AVUKAT GÖRÜŞMELERİNDE BİR GÖREVLİ DE BULUNACAK

Kararda, dava kapsamında etkin pişmanlıktan yararlanarak ifade veren Fatih Kılıç'ın bir e-posta adresinden tespit ettiği içeriklere ilişkin yapılan incelemede, "Adnan Oktar silahlı suç örgütünün 'Hukuk Grubu' ismiyle bir yapılanmasının mevcut olduğu, Oktar ile görüşe giden avukatlar vasıtasıyla alınan talimatların 'av.notlar' adıyla yazılı kayıt altına alınıp, her bir talimatın avukatlar ve Hukuk Grubu tarafından titizlikle yerine getirilerek Oktar'a dönüşünün yapıldığı" belirtildi.

Hakimlik, bu delillere göre "suç örgütlerinin yönlendirildiğine, bu örgütlere emir ve talimat verildiğine ilişkin bilgi, bulgu ve belge elde edildiği kanaatine varıldığından" talebin kabulüne karar verdi.

Adnan Oktar'ın avukatları ile görüşmelerinin 3 ay süreyle teknik cihazla sesli veya görüntülü olarak kaydedilecek.

Oktar'ın avukatıyla yaptığı görüşmeleri izlemek amacıyla bir görevlinin görüşmede hazır bulundurulabilmesine hükmeden hakimlik, Oktar'ın avukatının birbirlerine verdikleri belge veya belge örnekleri, dosyalar ve aralarındaki konuşmalara ilişkin tuttukları kayıtlara el konulabilmesine, görüşmelerin gün ve saatlerinin sınırlandırılabilmesini kararlaştırdı. (HABER MERKEZİ)