Adnan Oktar davası: Biz yerli ve milli bir yapılanmayız

Adnan Oktar'la birlikte 215 kişinin yeniden yargılandığı 'silahlı suç örgütü' davasında savunmalar alındı. Oktar Babuna: Tabii MİT'le bağlantılı olmak şereftir ama Adnan Beyin öyle bir özelliği yok.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Adnan Oktar silahlı suç örgütü'ne yönelik hükmün istinafta usulden bozulmasının ardından 72'si tutuklu 215 sanığın yeniden yargılandığı dava bugün 16. duruşmayla devam etti. 

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Marmara (Silivri) Cezaevi karşısındaki salonda gördüğü celseye Oktar'ın da aralarında bulunduğu bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı. Duruşmada, tutuklu sanıkların esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmaları alındı.

'DERİN DEVLET MEHDİYİ İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYOR'

AA'nın aktardığına göre tutuklu sanık Ahmet Çelik savunmasında "Hiçbir suç örgütü devletin yanında yer almayız. Biz yerli ve milli bir yapılanmayız. Ben Adnan Oktar’ı mehdi olarak görmüyorum. Hiçbir zaman da görmedim. Derin devletin mehdiyi itibarsızlaştırma çabası var. Mehdi gelince durduramayacaklar, boşuna çırpınmasınlar" dedi.

Sanık Ahmet Oktar Babuna ise savunmasında "Adnan Bey'in komünizm kitabı, Darwinizm, ateizm kitapları dünya çapında etkili oldu. PKK'ya karşı en büyük mücadele oldu. Şimdi kalkıp bizim için PKK'dan daha tehlikeli diyorlar. Bizi hiç tanımayan, bilmeyen avukatlar burada gelip bizim PKK'dan daha tehlikeli olduğumuzu söylüyorlar. MİT'le bağlantılı olduğunu söylüyor. Tabii MİT'le bağlantılı olmak şereftir ama Adnan Beyin öyle bir özelliği yok" ifadelerini kullandı.

Duruşma, savunmaların alınmasına devam edilmek üzere yarına ertelendi.

OKTAR'A 1198 YIL HAPİS TALEBİ

Esas hakkındaki mütalaada, Adnan Oktar'ın, "örgüt yöneticiliği", "FETÖ silahlı terör örgütüne yardım", "siyasal veya askeri casusluğa teşebbüs", "eziyet", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma", "birden fazla kişiyle birlikte birden fazla kez çocuğa karşı cinsel istismar", "cinsel saldırı", "cinsel saldırıya teşebbüs", "kişisel verilerin kaydedilmesi", "tehdide azmettirme" suçlarından 232 yıl 9 aydan 1198 yıla kadar hapsi isteniyor.

Örgüt yöneticisi konumundaki diğer sanıklar Tarkan Yavaş, Alev Babuna, Aylin Atmaca, Bora Yıldız, Halil Hilmi Müftüoğlu, İbrahim Tuncer, Mehmet Noyan Orcan, Merve Büyükbayrak, Sinem Hacer Tezyapar, Yeliz Sucu, Ayşegül Hüma Babuna ve Fatma Ceyda Ertüzün'ün de benzer suçlardan cezalandırılması istenen mütalaada, 71 tutuklu sanığın mevcut hallerinin devamı talep ediliyor. (HABER MERKEZİ)