Adli tıp: Gamze Açar'ın kanında toksik ve uyuşturucu madde yok

Ankara'da 17 yaşındaki Gamze Açar'ın iş görüşmesi için gittiği otelden düşerek ölmesiyle ilgili davaya adli tıp raporu girdi. Raporda Açar'ın kanında bir uyuşturucu maddeye rastlanmadığı yer aldı.

Açar'ın iş görüşmesi için gittiği termal otel.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde 7 Kasım 2020'de iş görüşmesi için gittiği bir otelin 5’inci katından düşerek şüpheli bir şekilde vefat eden Gamze Açar’ın adli tıp raporları ortaya çıktı. 5 sanığın yargılandığı dava dosyasına giren İstanbul Adli Tıp Kurumu raporuna göre; Açar'ın, kan ve doku örneklerinde tespit edilen maddelerin, kişinin tedavisinde kullanılan ilaç etken maddeleri olduğu, tedavi düzeyinde olup, toksik düzeyde olmadığı, aranan toksik ve uyuşturucu maddelerin bulunmadığı bilgisi yer aldı.

Sanıklar, Açar'ın aşırı derecede alkol aldığını ve sonrasında uyuşturucu krizine girdiğini iddia etmişti. 

Gamze Açar

Raporda, kişinin ölümüne neden olan travmatik değişimlerin tamamının olay yeri inceleme raporunda da belirtildiği gibi yüksekten düşme sonucu meydana geldiği belirtilirken, "Yüksekten düşme eyleminin kişinin kendi iradesi ile mi, bir başkası ya da başkalarının etkisi ile mi ya da kazayla mı meydana geldiği hususunda tıbben değerlendirme yapılamadığı, olayın adli tahkikat ile aydınlatılmasının uygun olacağı" denildi. 

'DELİLLER, SANIKLARIN TUTARSIZ OLAN BEYANLARININ TAM AKSİNİ İŞARET ETMEKTE'

Gamze Açar’ın ailesinin avukatı Ali Fatih Çetin, raporun dosya için çok önemli olduğunu belirtip, "Sanıkların, özellikle Rıza Doğan’ın savunmasının temelinde Açar’ın aşırı derecede alkol aldığı, uyuşturucu krizine girdiği ve sonrasında çıktığı balkondan düştüğü yönündeydi ancak bu raporda Açar’ın uyuşturucu kullanmadığı, kanında çıkan maddelerin tamamının olay sonrası götürüldüğü hastanede tedavi maksatlı verilen ilaçların etken maddeleri olduğu ortaya çıktı. Yargılamanın en başından bu yana sanıkların suçtan kurtulmaya yönelik akıl dışı savunmalar ortaya koyarak, fikir birliği içinde olay örgüsü yaratma çabalarına şahit olduk. Dosyadaki mevcut deliller, sanıkların kendi içinde de tutarsız olan beyanlarının tam aksini işaret etmekte. Tanık anlatımları ise Gamze'nin ölümüne dair gerçeği bir kez daha ortaya koymakta. Gamze için kadın ve çocuk hakları için adalet arayışımız devam edecek" dedi. 

NE OLMUŞTU?

17 yaşındaki Gamze Açar, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde 7 Kasım 2020'de iş görüşmesi için gittiği bir otelde cinsel saldırıya uğramasının ardından 5'inci kattan şüpheli şekilde düşerek öldü. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Gamze’nin otelde görüştüğü, kendilerini devre mülk şirketi çalışanları olarak tanıtan Rıza Doğan, Mehmet Doğan, Mustafa Emre Demiral, Hüseyin Emre Gürgen ve Emre Eker gözaltına alındı. Faillerden Rıza Doğan, Mehmet Doğan, Emre Eker ile Mustafa Emre Demiral tutuklanırken, Hüseyin Emre Gürgen ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüpheli ölümün failleri Rıza Doğan, Mustafa Emre Demiral, Mehmet Doğan, Emre Eker ve Hüseyin Emre Gürgen, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” ve “kasten öldürme” suçlarından yargılanıyor.

Tanıklardan Ö.E., sanıkları otelde devre mülk firmasında çalışmalarından dolayı tanıdığını belirterek, olay akşamına ilişkin şunları söylemişti, "Ben 7’nci katta, sanıklar 5’nci katta kalıyordu. Ara kat boştu. Saat 07.30 sıralarından uyandım. Benim kulaklarım çok hassastır, en ufak sesi duyarım. Saat 08.00 sıralarında önce bir çığlık sesi duydum; ancak önemsemedim. Ardından 2'nci çığlık sesini duyunca pencereye çıkıp sağa sola baktım. Lavaboya girdiğimde 3’üncü kez çığlık sesi duydum. Yine pencereye çıktım kimseyi göremedim. Çığlık sesinin şiddeti giderek artıyordu. 4’ncü çığlık sesi haykırır gibiydi. Odadaki arkadaşıma ‘birisi aşağıya atlamasın’ diye şakalaşırken, 'pat' diye ses duyduk. Pencereye çıktığımızda yerde yatan bir kadın bedeni gördük." (DHA)