Adıyaman'da yıkılan otelin enkazında hayatını kaybeden rehber sayısı 27 oldu

Turist Rehberleri Birliği'nin düzenlediği uygulama eğitimi için gittikleri Adıyaman'da kaldıkları otelin enkazında kalan 27 rehber hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Turist Rehberleri Birliği'nin (TUREB), uygulama eğitimi için bulundukları Adıyaman'da yıkılan Isias Hotel'in enkazındaki 43 kişilik rehber grubundan vefat eden rehber sayısı 27'ye yükseldi.

DHA'nın haberine göre, 43 kişilik rehber ekibinin de bulunduğu Adıyaman'daki Isias Hotel'in enkazında, arama kurtarma ekibinin çalışmalarında 43 rehberden 12'si  kurtarılırken, 27'si ise enkazda veya çıkarıldıktan bir süre sonra hayatını kaybetti. En dört rehberi arama çalışmaları sürüyor.

Yaşamını yitiren rehberlerin isimleri şöyle:

Mehmet Kalaycı, Johanna Carolina Kap, Aykut Bulut, Turgut Mustafa Yedek, Ukba Alhomsi, Tahsin Cem Efe, Fikri Töre, Müzeyyen Gökçen, İmran Aydoğdu, Önder Cırık, Emin Uysun, Ömer Tabarlı, Kağan Yıldız, Umut Ulaş Tan, Ozan Koç, Samet Burak Bingöl, Hazal Baytekin, Çiğdem Şimşek, Çağkan Yılmaz, Nazımcan Hartlap, Tayfun Dal, Tamer Özdoğru, Sefa Veysel Yaşar, İdris Talha Kartav, Bahtiyar ve Ali İsrafiloğlu enkazdan çıkarıldıktan sonra, Ali Osman Aydın ise Ankara'ya sevk edilirken yolda hayatını kaybetti.

Enkazdaki rehberler Hasan Öz, Etem Yedek, Lenur Seyfettinoğlu ve Ömer Kale'yi arama çalışmaları sürüyor.

Enkazdan yaralı olarak kurtarılan ve çeşitli hastanelerde tedavileri süren depremzede rehberler Berna Tanış, Ömer Faruk Alioğlu, Anıl Zeybek, Berfin Yıldız ve Hüseyin Sarı olarak belirtildi. Enkaz altından kurtarılıp evine giden rehberler Erhan Taşkın, Mücahit Doğan, Leyla Dizdar, Abdülsamet Sarıtaş, Cafer Anıl Gök, Seçkin Bakırcı ve Osman Altay'ın durumlarının iyi ve aileleriyle birlikte oldukları açıklandı. (HABER MERKEZİ) 

Etiketler deprem maraş adıyaman