Adıyaman’da Rızaşehri Konteyner Kenti hizmete açıldı

Adıyaman’da Rızaşehri Yaşam Alanı Konteyner Kenti kuruldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu iş birliğiyle yapılan konteyner kent bugün hizmete açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 6 Şubat’ta Maraş merkezli yaşanan deprem sonrasında resmi verilere göre 50 bini aşkın insan yaşamını yitirdi, 7,5 milyon kişi ise evsiz kaldı. Depremin üzerinden altı ay geçmesine rağmen birçok depremzede hala çadırlarda kalıyor. 

Bu amaçla İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) tarafından, Adıyaman’daki depremzedelerin barınma ve temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturulan 282 konteynerli "Rızaşehri Yaşam Alanı Konteyner Kenti” bugün açıldı.

Yaşam alanının içerisinde çocuk, sağlık birimleri, kütüphane, sosyal tesis, çamaşırhane ve yönetim birimleri yer alıyor.

'TOPLUMSAL DAYANIŞMAYI GÜÇLÜ TUTALIM'

Açılışa ilişkin yazılı açıklama yapan AABF, dayanışma davetinde bulunarak şunları ifade etti:

“06 Şubat 2023 Türkiye ve Suriye‘de gerçekleşen deprem maalesef birçok insanın evini ve umutlarını yıktı, binlerce insanın hayatında derin izler bırakan bir facia oldu. Birçok insan sevdiklerini kaybetti, evleri yıkıldı ve maddi-manevi zorluklarla karşı karşıya kaldı. Depremin yaralarını sarmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu, depremzede canların barınma ve temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamak için 282 konteynerden oluşan ve içinde çocuk, sağlık birimleri, kütüphane, sosyal tesis, çamaşırhane ve yönetim birimlerinin yer aldığı ‘Rızaşehri Konteyner kent Yaşam Alanı’ oluşturuldu.

Darda, zorda kalan canlara bir müsahip eliyle lokmalarını paylaşan, büyük bir özveri ve dayanışma örneği gösteren canların katkıları ile hayat bulan Rızaşehri Yaşam Alanı Konteyner Kenti hizmete giriyor.

AÇILIŞA DAVET

Siz değerli dostlarımız bu önemli açılışa davetlisiniz. Rıza Şehri Konteyner Kentine yerleşen aileler ile tanışma fırsatı yakalamak, yardım kampanyalarının sonuçlarını ve gelecekteki yardım projeleri hakkında bilgi almak için katılmanız çok önemli. Toplumsal dayanışmayı güçlü tutarak, acıları paylaşarak ve birbirimize destek olmaya devam ederek, zorlukların üstesinden geleceğimize olan inancımızla AABF adına, en içten duygularımızla sizleri selamlıyoruz. Aşk İle…”

Konteyner kentin açılışı saat 14:00’te yapıldı. (HABER MERKEZİ)