Adidas, Kanye West ile ortaklığını bitirdi

Adidas, son dönemde yaptığı açıklamalarla tartışma yaratan ABD'li rapçi ve moda tasarımcısı Kanye West ile ortaklığını bitirdiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Son dönemde yaptığı açıklamalarla tartışma yaratan Kanye West, Almanya merkezli spor ürünleri markası Adidas’ın tepkisini çekti.

Son dönemde kendisine Ye diyen ünlü şarkıcı Yahudilere yönelik ayrımcı açıklamalarda bulunmuş ve Paris Moda Haftası’nda üzerinde "Beyazların Hayatı Önemlidir" yazan bir kıyafet ile katılmıştı. Adidas’tan ismini açıklamayan yetkililer, Adidas’ın ortaklığı bitirmek için harekete geçtiğini duyurdu.

Adidas'tan yapılan açıklamada, şirketin "antisemitizm ve her türlü nefret söylemine müsamaha gösteremeyeceği" belirtildi.

AA'nın aktardığına göre Ye'nin (Kanye Omari West'in adı) son değerlendirmelerinin kabul edilemeyeceği, bunların Adidas'ın "çeşitlilik ve kapsayıcılık" değerlerini ihlal ettiği vurgulanan açıklamada, "Kapsamlı bir değerlemenin ardından şirket, Ye ile ortaklığını derhal sona erdirme, Yeezy markalı ürünlerin üretimini durdurma, Ye ve şirketlerine yapılan tüm ödemeleri durdurma kararı aldı" denildi.

Daha önce GAP ve Balenciaga gibi markalar da West’in açıklamaları sebebiyle ortaklıklarını rafa kaldırmıştı. West konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Son yıllarda Adidas bünyesinde gelişim gösteren Yeezy koleksiyonu, Adidas’ın toplam satışlarının yüzde 8’ine denk geliyordu. Fakat West son aylarda Adidas’ın kendi tasarımlarını ve fikirlerini çaldığını iddia etmiş ve markanın iyi yönetilemediğini açıkça beyan etmişti. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Adidas Kanye West