Adana'da deprem PTT'yi vurdu: 30'a yakın şube kapatıldı

Deprem riski gerekçesiyle Adana’da 30’a yakın şube boşaltıldı. Kapatılan postanelerin yerine önerilen şubelerin bazılarının da kapalı olması mağduriyete neden oldu.

Riskli olduğu gerekçesiyle PTT şubesi binayı boşalttı lakin binanın alt katında market hizmet vermeye devam ediyor.
Google Haberlere Abone ol

Murat Yıldız

ADANA - Maraş merkezli depremler sonrası ‘depreme dayanıklı olmadığı’ gerekçesiyle 30’a yakın PTT şubesi boşaltıldı.

Boşaltılan bir PTT şubesinin kapı ve camlarına yapıştırılan duyuruda, “Binamız deprem riski nedeniyle kapatılmıştır. En yakın eski adliye binası karşısı Cumhuriyet şubesinden, Cemalpaşa, Beşocak ve diğer merkez şubelerinden işlemleriniz yapabilirsiniz’’ ifadeleri yer aldı.

Ancak duyuruda adı geçen Cumhuriyet şubesine gidenler, tabelası sökülmüş ve boşaltılmış bir binayla karşılaştı.

PTT'nin Çarşı şubesi de tahliye edildi, camlarına işlem yapılabilecek diğer şubelerin isimleri yer aldı. 

‘EN YAKIN ŞUBELER DE KAPALI’

‘Riskli’ olduğu gerekçesiyle postanelerin tahliye edildiği binaların bazılarının altında, dükkan ve otopark bulunuyor.    

Seyhan ilçesindeki Yenibey Mahallesi, Eminağa Caddesi’nde hizmet veren PTT Yenibey Şubesi de deprem nedeniyle boşaltıldı ama kısa süre sonra aynı şubenin binası bir dükkana kiralandı. 

PTT Saydam Şubesi önünde sıra bekleyen Ahmet Can, kendilerine en yakın şube olan Dağlıoğlu ve Yenibey'in de kapanmasının mağduriyete yol açtığını belirtti.

Sıra bekleyen Ramazan Bener de durumdan şikayet ederek “Para çekme, kargo ve bazı ödemeler için işlemlerimizi Saydam, Dağlıoğlu ve Yenibey PTT şubelerinden yapıyorduk. Buralarda yoğunluk olursa Büyük Postane’ye gidiyorduk. Büyük Postane tahliye edildi, Dağlıoğlu ve Yenibey şubeleri de kapandı. Buralar kapanmadan önce de zaman zaman sorun yaşıyorduk ama şimdi bu sıkıntılar katlandı” dedi.

‘KAMU BİNALARININ TAMAMININ HASAR RAPORU ORTADA YOK’

Postanelerin durumuyla ilgili TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ahmet Uncu, tahliye edilen postanelerin bulunduğu binalarla ilgili ortada bir hasar raporu ya da açıklama olmadığını söyledi. 

Can güvenliği gerekçesiyle riskli binaların boşaltılmasının doğru bir karar olduğunu kaydeden Uncu, “Kamu binalarının hiçbirinin hasar raporu ortada yok. Aslında tüm resmi kurum ve kuruluşlarının hasar gören binalarıyla ilgili bilgileri kamuoyuyla paylaşılmalı. Bina can güvenliği gerekçesiyle boşaltılmış ama alınan bir önlem yok. Aslında yıkım kararı verilen ve her an yıkılma tehlikesi olan yerlerde de alınan bir önlem yok. Yapılan tek şey riskli binaların önüne şerit çekmek” diye konuştu.

‘2,5 AY GEÇMNESİNE RAĞMEN ÇÖZÜM ÜRETİLMEDİ’

Haber-Sen 7 No’lu Şube Sekreteri Ahmet Aydoğan, bazı bölgelere mobil araç yollanarak geçici çözüm üretildiğini, diğer yerlerde ise hiçbir çare aranmadığını ifade etti.

Aydoğan, Türkiye’nin üçüncü iş yoğunluğuna sahip olan ve uzun yıllardır hizmet veren Büyük Postane’nin boşaltılmasının üzerinden yaklaşık 2,5 ay geçmesine rağmen çözüme yönelik bir adım atılmadığını belirterek, “Büyük Postane’nin yanı sıra merkezde çok ciddi hizmet yoğunluğuna sahip olan Yenibey, Hal ve Büyüksaat şubeleri de kapatıldı. Merkez ilçelerde ise 30’a yakın şube kapatıldı. 15 memurla hizmet veren Büyük Postane boşaltıldı, yerine 5 memur ile Beşocak Meydanı’ndaki konteynır ile mobil araçta hizmet veriliyor. İktidara yakın muhtarlar ve bazı isimlerin baskısıyla bir takım bölgelere mobil araç yollanarak çözüm üretilmeye çalışılırken, diğer yerlerde mağduriyet büyüyor” dedi.