Adalet Bakanı Gül'den hayvan hakları yasası mesajı: Geri sayım başladı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hayvan hakları yasası için “Yasal düzenlemeler kapıda. Geri sayım başladı” mesajı verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hayvan hakları yasası için “geri sayım başladı” mesajı verdi.

Bakan Gül, kedileri sevip beslerken ve Adalet Bakanlığı binasının önünde dolaşan, ağaca tırmanan kedilerin fotoğraflarını, “Can dostlarımızı daha etkin koruyacak yasal düzenlemeler kapıda. Geri sayım başladı” mesajıyla paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'nin son yapılan MKYK toplantısında, hayvan haklarıyla ilgili yasanın hızlandırılmasını istediği haberleri paylaşılmıştı. Erdoğan'ın “Bu çalışma kamuoyunda evcil hayvanları düzenleyen bir çalışma gibi algılanıyor ama biz bunu çok daha geniş düşünüyoruz. İnşallah bu kapsamda da bunu bitireceğiz" ifadelerini kullandığı belirtilmişti. 

'KABAHAT' SAYILIYOR

2004 yılında yasalaşan, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu hayvana yönelik kötü muamele ve işkenceyi “kabahat” olarak değerlendiriyor yani bu fiilleri suç kapsamında sayılmıyor. 

Hayvan haklarıyla ilgili yasal düzenleme talebi yıllardır gündeme getirilirken, iktidardan da birçok defa bu yönde sözler verilmişti. Şubat 2019’da kamuoyunun da baskısı ile beş parti grubunun ortak önergesiyle kurulan TBMM Hayvan Haklarını Araştırma Komisyonu’nun taslak raporu Ekim 2019’da Meclis’e sunulmuştu. (HABER MERKEZİ)