Adalet Anıtı'nın yakılmasıyla ilgili olarak 1 kişi tutuklandı

Edirne'den Adalet Anıtı'nın yakılmasına yönelik soruşturmada, 1 kişi tutuklandı. Şüphelilerden 16 yaşındaki Y.A. Adli kontrolle serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki Adalet Anıtı'nın yakılmasıyla ilgili soruşturma gözaltına alınan 2 kişiden 1'i tutuklandı

Uzunköprü merkezindeki Adalet Meydanı'nda bulunan anıt, dün gece saatlerinde yakılmıştı.

Edirne Valiliğinden yapılan açıklamada “Tüm kamera kayıtları incelenerek eylemi gerçekleştiren şahıs tespit edilmiş ve kısa sürede gözaltına alınmıştır. Akli dengesinin yerinde olmadığı tespit edilen şahısla ilgili adli işlemler devam etmektedir” denildi.

BELEDİYE BAŞKANI BECAN: ÜÇÜNCÜ BİR ŞÜPHELİDEN DE BAHSEDİLİYOR

Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, olay yerinde incelemede bulunduktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, anıtın kundaklandığını söyledi.

İtfaiyenin alevleri kısa sürede söndürdüğünü belirten Becan, “Emniyet Müdürlüğümüz ile dirsek temasındayız. İki kişi gözaltında, üçüncü bir şüpheliden de bahsediliyor. Uzunköprü Belediyesi olarak suç duyurusunda bulunduk. Bir an önce faillerin açığa çıkmasını istiyoruz” dedi.

Olayın ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Heykeli ve Adalet Anıtı'nda nöbet tuttuklarını dile getiren Becan, anıtın yenileneceğini ve daha büyüğünü aynı alana yapacaklarını kaydetti.

Olayla ilgili gözaltına alınan Ş.Ç. (43) ve Y.A'nın (16) emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ş.Ç. çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı, diğer şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (EDİRNE/AA)