Adalar halkı: Kıyılar halkındır, peşkeş çekilemez

Adalar halkı, Adalar arazilerinin cemaat ve şirketlere verilmesine karşı "Kıyılar halkındır" sloganları eşliğinde yürüdü. Adalılar, “Kültürel miras kimseye peşkeş çekilemez” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalar halkı, Prens Adaları sahillerinin ve ormanlık alanların 3261 sayılı Kıyı Kanunu'na aykırı biçimde yüksek duvarlar, çitler ve jiletli tellerle çevrilerek özel şahıslara kiralanmasına, vakıflara, cemaatlere devredilmesine karşı bir araya geldi.

Öğle saatlerinde Heybeliada El Faro’da buluşan Adalılar, Çam Limanı’na kadar “Kıyılar halkındır” sloganlarıyla yürüdü.

Yapılan açıklamada Çamlimanı’nda Milli Emlağa ait bir parselin Kaymakamlık kararı ile tahliyesine ve müftülüğe tahsisine ilişkin gelen tebligata tepki gösterildi.

Heybeliada Sanatoryumu'nun Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsisinin üst mahkemeden döndüğü hatırlatılan açıklamada, Adalar kıyılarındaki işgallere ve işgal girişimlerine karşı yasaların uygulanması talep edildi.

Açıklama şunlara yer verildi:

“Heybeliada kıyıları adım adım tarikat, cemaat ve mafyanın işgaline giriyor. Son olarak Adalar Kaymakamlığının tebligatıyla Senatoryum’un yanındaki Çam Limanı plajının Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis edilmiş olduğunu öğrendik. Çam Limanı ve Heybeliada Senatoryum’u doğal ve kültürel mirastır, kimseye peşkeş çekilemez. Plaj işletmecisi ise karara itiraz etmiş ve başvurusu üzerine İstanbul 2. İdare Mahkemesi yürütmesi durdurma kararı vermiştir. Adalılar olarak, tüm Prens adaları sahillerinin ve ormanlık alanların kıyı kanununa aykırı olarak yüksek duvarlar, çitler ve jiletli teller ile çevrilerek özel şahıslara kiralanmasına, vakıflara cemaatlere devredilmesine itirazımız var. Çam Limanı ve Heybeliada Senatoryum’u doğal ve koültürel mirastır, kimseye peşkeş çekilemez. Sahiller ranta değil halka açılsın.”

Etiketler ada rant kıyı