'Açlık=RTE' dedi, Eren Erdem'e dava açıldı

Sosyal medya paylaşımında "Açlık=RTE" ifadesini kullanan CHP'li Eren Erdem hakkında dava açıldı. Davanın ilk duruşması 28 Aralık'ta görülecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem hakkında "Açlık=RTE" yazılı görsel paylaştığı için "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla dava açıldı.

Twitter hesabından açıklama yapan Eren Erdem, "Herkesin vicdanına teslim ediyorum! AÇLIK=RTE ifadesi, Cumhurbaşkanına hakaretmiş! Utanmadan bu saçma iddianameyi kabul etmiş mahkeme… 28 Aralık'ta duruşmam varmış! Hükümeti açlığın sorumlusu olarak tarif etmek, Cumhurbaşkanına hakaret değildir! Siyasi eleştiridir! Rezillik…" dedi. 

Erdem, paylaşımında iddianamenin fotoğrafına da yer verdi. Soruşturmanın Erdoğan'ın avukatının şikayeti üzerine başlatıldığı aktarılan iddianamede şu ifadeler yer verildi:

"Müşteki Recep Tayyip Erdoğan vekilinin Cumhuriyet Başsavcılığımıza sunduğu şikayet dilekçesinde, şüpheli Eren ERDEM'in Twitter sosyal paylaşım sitesinde kullanmakta olduğu @erenerdemnet kullanıcı isimli hesap üzerinden 13/01/2021 tarihinde, 'AÇLIK=RTE' yazılı görsel ile 'AKP Genel Başkanı ve Saray sosyetesi, milletin vergileriyle lüks ve şatafat içinde yaşarken bir Saray hayatı sürerken, vergiyi veren millet yokluğa ve sefalete mahkum edildi. Saray sosyetesinin umrunda değil. Vatandaşı sadece halkçı iktidar düşünür.. Bu nedenle; #Açlık=RTE' yazılı yorumu paylaştığını, paylaşımın müştekinin kamuoyundaki itibarını zedelemeyi hedefleyen, ağır hakaret ve asılsız ithamlar içerdiğini belirterek şikayetçi olunması üzerine soruşturmaya başlandı." (HABER MERKEZİ)