'Açlık tarikatı' soruşturması: Kayıp 613 kişi aranıyor

Kenya İçişleri Bakanlığı, müritleri İsa peygamber ile tanışmak için ölüm orucuna giren tarikata yönelik yürütülen soruşturma kapsamında nisandan bu yana 264 cesede ulaşıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Doğu Afrika ülkesi Kenya'da nisan ayında ortaya çıkan ve müritlerinin İsa peygamber ile tanışma umuduyla kendilerini açlıktan öldürdüğü iddia edilen 'açlık tarikatı'na ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında kayıp 613 kişinin arandığı açıklandı.

AA'nın aktardığına göre, Kenya İçişleri Bakanlığı, yüzlerce dönümlük arazide yapılan arama çalışmalarında, geçen hafta altı kişinin daha toprak altından çıkarıldığını ve ölü sayısının 264'e ulaştığını duyurdu. Arazide aranan kayıp kişilerin sayısı ise 613 oldu.

'TARİKAT LİDERİ ÖLÜM ORUCUNA BAŞLADI' İDDİASI

Kenya'da müritlerini ölüm orucuna sevk ederek hayatlarını kaybetmelerine yol açan 'açlık tarikatı' soruşturmasında operasyonun başından bu yana toplam 45 kişi gözaltına alındı. Bu bağlamda yapılan çalışmalar kapsamında 95 kişi de ormandan sağ kurtarıldı. 

Müritlerini aç kalarak İsa peygambere kavuşacakları vaadiyle kandıran Good News International (İyi Haberler Uluslararası) Kilisesi Papazı Paul Mackenzie'nin davası da ileri bir tarihe ertelendi. Tutuklu yargılanan Mackenzie'nin, adil yargılanma talebiyle, tutulduğu hapishanede ölüm orucuna başladığı ileri sürüldü.

Ölenlerin cesetlerine yönelik yapılan otopside, bazı kişilerin, özellikle de çocukların nefes alamadıkları gerekçesiyle öldüğü belirlenmişti. Ortaya çıkan olay sonrasında Kenya polisi, çok sayıda tarikat ve gruba karşı operasyon düzenlemişti. (DIŞ HABERLER)