ABD'yle Garê krizi: Büyükelçi David Satterfield Dışişleri'ne çağırıldı

ABD Dışişleri'nin "Eğer Türk vatandaşlarının terör örgütü PKK'nın elinde öldüğüne dair haberler teyit edilirse, bu eylemi en güçlü şekilde kınıyoruz" açıklaması kriz çıkardı. Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield'ı bakanlığa çağırdı. Açıklamada, 'Türkiye'nin tepkisinin en kuvvetli şekilde dile getirildiği' belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanlığı, Washington'ın Garê'de düzenlenen operasyon ve 13 kişinin ölümüyle ilgili açıklaması nedeniyle ABD'ye tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "ABD Büyükelçisi Satterfield bugün Bakanlığımıza çağrılarak ABD açıklamasına ilişkin tepkimiz en kuvvetli şekilde dile getirilmiştir" denildi.

ABD AÇIKLAMASINDA NE DENİLMİŞTİ?

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın ilgili açıklamasında, "Türk vatandaşlarının terör örgütü PKK'nın elinde öldüğü haberleri teyit edilirse, bu eylemi en güçlü şekilde kınıyoruz" ifadeleri dikkat çekmişti.

Bakanlık Sözcüsü Ned Price'ın imzasını taşıyan açıklamada şöyle denilmişti: "ABD, Türk vatandaşlarının Irak'ın Kürdistan Bölgesi'nde öldürülmesinden büyük üzüntü duyuyor. NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız ve son çatışmada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Eğer Türk vatandaşlarının terör örgütü PKK'nın elinde öldüğüne dair haberler teyit edilirse, bu eylemi en güçlü şekilde kınıyoruz." (DIŞ HABERLER)

Etiketler Gare Gara ABD Ned Price