ABD Dışişleri'nden Garê açıklaması

ABD Dışişleri, Garê'de düzenlenen operasyon ve 13 kişinin ölümüyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, ABD'nin 'Türk vatandaşlarının Irak'ın Kürdistan Bölgesi'nde öldürülmesinden büyük üzüntü duyduğu' belirtilip, "Türk vatandaşlarının terör örgütü PKK'nın elinde öldüğü haberleri teyit edilirse, bu eylemi en güçlü şekilde kınıyoruz" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR  - ABD Dışişleri Bakanlığı, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi sınırları içindeki Garê'de düzenlenen operasyon ve 13 kişinin ölümüyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Türk vatandaşlarının terör örgütü PKK'nın elinde öldüğü haberleri teyit edilirse, bu eylemi en güçlü şekilde kınıyoruz" denildi.

Dışişleri Sözcüsü Ned Price'ın yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı "ABD, Türk vatandaşlarının Irak'ın Kürdistan Bölgesi'nde öldürülmesinden büyük üzüntü duyuyor. NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız ve son çatışmada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Eğer Türk vatandaşlarının terör örgütü PKK'nın elinde öldüğüne dair haberler teyit edilirse, bu eylemi en güçlü şekilde kınıyoruz." (DIŞ HABERLER)

Etiketler Garê Gara ABD