Abdurrahman Gök için adliye önünde açıklama: 'Gazetecilik yargılanıyor'

Tutuklu yargılanan gazeteci Abdurrahman Gök için Diyarbakır Adliyesi'nin önünde açıklama yapıldı. Açıklamada, "Gazetecilik yargılanıyor" denildi.

Google Haberlere Abone ol

Evrim Deniz

DİYARBAKIR - Gazeteci Abdurrahman Gök'ün duruşması öncesi Diyarbakır Adliyesi'nin önünde meslektaşları ve siyasetçiler açıklama yaptı. Açıklamaya Yeşil Sol Parti milletvekilleri ile CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İHD, ÖHDE, DBP, MGKP, katıldı.

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği Eşbaşkanı Serdar Altan, adliye önünde yaptığı açıklamada, "İki arkadaşımız gazetecilik faaliyetleri nedeniyle yargılanıyorlar. Burada gazetecilik yargılanıyor. Herkes biliyor ki bir suçları yok. Biz bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz. Onların yeri cezaevi değil. Onlar gazeteci ve gazetecilik yapıyorlar. Gazetecilik faaliyetleriyle yargılanıyorlar. Gazetecilik susmayacak" dedi.

'BİZ SABIRLIYIZ, GAZETECİLİK SUSTURULAMAZ'

YSP Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar ise, "Az önce burada konuşan Serdar Altan içerideydi, bugün burada. Bu neyi gösteriyor, basın özgürlüğü susturulamaz. Bu ne garip durumdur ki silahlı güvenlik güçlerinden helikopterlere, zırhlı araçlardan geçinmiyor. Ne oluyor? Gazetecilik yargılanıyor. Türkiye bu haliyle Avrupa Birliği için bir adım dahi atamaz. Türkiye'de basın ve tüm özgürlükleri güvenceye alınmadan asla Türkiye'ye demokrasi gelmeyecek. Biz sabırlıyız. Gazetecilik susturulamaz. Bunun en büyük örneği Serdar Altan'ın burada olmasıdır. Abdurrahman Gök, Kemal Kurkut cinayetini ortaya koyduğu için hapiste, onun intikamı alınıyor. Bütün gazeteciler özgür olana kadar bu mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğiz" diye konuştu.

'APÊ MUSA'NIN EVLATLARI GERÇEKLERDEN VAZGEÇMEDİ'

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise şunları söyledi: "Gazeteciliğin ne anlama geldiğini biliyoruz. Gazetecilik ölümdür, sürgündür. Abdurrahman da bu bedeli ödüyor. Apê Musa'nın evlatları gerçeklerden vazgeçmediler. Güneş balcıkla sıvanmaz. Sizler olmasaydınız Roboski, Uğur Kaymaz cinayetleri ortaya çıkmazdı. Şahsım adına bütün gazetecilere teşekkür ediyorum."

Mahkeme, davayı 5 Aralık'a ertelerken Gök'ün tutukluluğuna devam kararı verildi.