Abdurrahman Dilipak'tan sansür çıkışı

Yeni Akit'teki yazılarına son vermesiyle gündeme gelen Abdurrahman Dilipak, yazılarına müdahale edilip edilmediğine dair soruya yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Akit'te 30 yıl boyunca yazılar yazan son dönemde AK Parti içindeki bazı isimlere ve AK Parti'nin bazı politikalarına tepki gösteren yazılarıyla dikkat Çeken yazar Abdurrahman Dilipak, geçtiğimiz günlerde yazılarına son verdiğini duyurdu. Dilipak'ın neden yazılarına son verdiği ise merak konusu oldu.

Dilipak, Independent Türkçe'den Cihat Arpacık'ın sorularını yanıtladı. Ayrılığın Mustafa Karahasanoğlu'nun vefatının hemen arkasından gelmesi tesadüf olmadığını dile getiren Dilipak, "Tesadüf diye bir şey yok. Tevafuk oldu. Denk geldi. 50 yıla yakın bir zaman ortak bir zamanı ve mekanı, acılarımızı, mutluluklarımızı, umutlarımızı paylaştık. Bir davamız vardı. Yola çıktıklarımızla yolda bulduklarımız, 'Hasbi'ler, 'hesabi'ler, 'servet' ve 'iktidar'la tanıştıktan sonra işler biraz karıştı sanırım. Bu sadece benim için değil, genel bir durum. Sadece bizim ülkemiz için değil, bu işler böyledir. Tarihten ders almayınca tekerrür ediyor" ifadelerini kullandı. Dilipak, "Seçime gidiyoruz. Politik endişeler de söz konusu. Beni taşımak da kolay değil. Ben sadece yazmıyorum, konuşmuyorum, fikirlerim doğrultusundan eylemli bir kişiyim. Politik anlamda risk katsayım yüksektir. Zaten zor zamanlarda ve şartlarda dürüstseniz, bilgili ve cesursanız birtakım sorunlar yaşamanız sürpriz olmamalı" dedi.

'HER ZAMAN BİRİLERİ BU DÜNYADA DAHA ÖZGÜR'

Dilipak, 'Daha önce yazılarınıza herhangi bir müdahale girişimi oldu mu? Yazınızın yayınlanmadığı ya da değiştirmeniz istendi mi?' sorusuna, “Zaman zaman, çok ağırlıklı olmamak kaydı ile bazı müdahaleler söz konusu idi” diye yanıt verdi. Dilipak, “Zaten yayın sırasında ya da yazılarımın altında normal okuyucular yanından troller de sert tepkiler veriyorlardı. Sonuçta olan oldu. Maalesef sosyal medyada ağ patronları sansürlüyor. Ulusal ölçekte yasalar, o da yetmiyor bir de iç denetim mekanizması. Ama her zaman birileri bu dünyada herkesten daha özgür. Onlar kural koyuyorlar. Herhangi bir kuralla da bağımlı değil, ne din, ne ahlak, ne hukuk ne de yasa” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)