Abdullah Avcı: Trabzonspor'un genlerinde şampiyon olmak var

Şampiyonluk sonrası açıklamalarda bulunan Trabzon teknik direktörü Abdullah Avcı ve Başkanı Ahmet Ağaoğlu, takıma olan inançlarını anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında sahasında Fraport TAV Antalyaspor ile 2-2 berabere kalarak bitime 3 hafta kala şampiyonluğu ilan etti. Takımın teknik direktörü Abdullah Avcı, "Trabzonspor'un genlerinde şampiyon olmak var. Bu ekibin, taraftarın, camianın, oyuncunun inanması önemliydi" diyerek şampiyonluk açıklaması yaptı.

Avcı, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında bir süre açıklamalarda bulunduktan sonra bordo-mavili futbolcular da basın toplantısı odasına geldi. Abdullah Avcı lehinde tezahüratlarda bulunan oyuncuların şampiyonluk coşkusu, burada da bir süre devam etti. Oyuncular, Avcı'yı su ile de ıslattı.

Futbolcuların toplantı odasından ayrılmasının ardından konuşmasını sürdüren Avcı, rakiplerine karşı gerekli sonucu alarak sonuca ulaştıklarını belirtti.

 

 

''ÖNÜMÜZDEKİ SENE TRABZONSPOR ŞAMPİYON OLACAKTIR. GİDİP TATİLDEN BU ŞEKİLDE DÖNÜN' DEDİM'

Avcı, geçen sene Trabzonspor'da sezon sonuyla ilgili kısa 1-2 hikaye anlatmak istediğini ifade ederek, "Gençlerbirliği maçını kazanmıştık. Televizyonda Beşiktaşlılar seviniyordu. Oyuncularıma 'Bir sene önce Beşiktaş'taydım, onların şampiyonluğunu tebrik ediyorum. Önümüzdeki sene Trabzonspor şampiyon olacaktır. Gidip tatilden bu şekilde dönün' dedim. Haziran 28'de ilk antrenman yaptık. Trabzonspor'un genlerinde şampiyon olmak var. Bu ekibin, taraftarın, camianın, oyuncunun inanması önemliydi. 34 hafta çok dengeli, planlı, organize bir şekilde geldik" diye konuştu.

Geçen sene yarışırken bu senenin planlamasını, transferleri, sezon başı kamp programını yaptıklarını kaydeden Avcı, şunları söyledi:

"Sayın başkan burada. Doğru, karşılıklı iyi organize olduk ve hızla mesafe katettik. Ligde erken yol almak çok önemliydi. İstanbul takımlarına hiç maç kaybetmedik. Ligin rekabeti saygıdan geçiyor. Benim için bu sene şampiyonluk kadar değerli olan Sayın Ali Koç'un Trabzonspor'un oyununa ve emeği ile ilgili söylediği sözler. Burak Elmas'ın söylediği sözler, Ahmet Nur Çebi'nin söylediği sözler aslında benim ve Trabzonspor'un ne kadar güzel işler yaptığının bir göstergesiydi. Onun için bazen oyunu kaybedersin bazen şampiyonluğu kaybedersin ama saygıyı hiçbir zaman kaybetmemek en güzeliydi bence."

 

AĞAOĞLU: BİZ BİR DUVAR ÖRDÜK. BEN ORADA SADECE TUĞLAYIM

Daha sonra açıklamalarda bulunan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, genelde kendisinin toplantıda olmasının uygun bir format olmadığını belirterek, "Başarının mimarı burada. En büyük pay sağlayan oyuncu, teknik ekip, sağlık ekibi. Tüm personelimiz medya sorumlumuz, idari binada profesyonellerimiz. Aşçımız, garson, şoförlerimiz, medya mensupları bu camia çok uzun süre bekledi. Biz bir duvar ördük. Ben orada sadece tuğlayım." dedi.

Ağaoğlu, 2019-2020 sezonundan sonra 'Trabzonspor 10 sene geriye gider' beklentisinin olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"Hocamız ile anlaştıktan sonra bazılarının garibine gitmiş olabilir. Şubatta önümüzdeki senenin planlamasını yaptık. 'Bu sezon devam ediyor' dendi. Sezon devam ederken de sezon planlaması yapabilirsiniz. Şubat ayında planlama yaptık, martta listeyi verdik. Nisan, mayıs ayında yüzde 80'ine imza attırmıştık. Mart ayında Trabzonspor'un kamp tarihi belliydi. Bu sene de tarih, yer de belli. Hazırlık maçlarının programı da belli."

Ağaoğlu, 35 senedir futbol aleminin içinde olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Eğer farkındaysanız bu sene hiç konuşmadım. Emin olun konuşursam benim de anlatacak çok şeyim var ama artık bir daha hiçbir şekilde bizi o topun içine çekemezler. Bizim çizgimiz, hedefimiz, prensiplerimiz farklı. Hocanın basın toplantılarında dikkat ettiyseniz sadece bir defa ve son derece nazik şekilde 1 defa konuştu. Oyuncularımdan duymadınız, benden de duymadınız. Önümüze baktık, işimizi yaptık. Önüne bakmayıp işini yapmayanların, planlı, programlı hareket etmeyenlerin hedefindeki bir takım veya kulüp olmak gibi bir durumumuz yok. Buna verecek cevabımız da yok. 3 sene sabır, 4'üncü sene ayakta alkışlayacaksınız demiştim. Ayakta alkışlayanlardan da alkışlamayanlardan da Allah razı olsun. Eğer Türk futbolunda bir şeyi örnek almaları lazımsa bu seneki Trabzonspor'u örnek alırlarsa belki bizim işimizi zorlaştıracaklar ama kendi işlerini kolaylaştıracaklar." (HABER MERKEZİ)