Abdullah Avcı: Gerçekçi konuşmak gerekirse şampiyonluk hedefinden ciddi şekilde uzaklaştık

Trabzonspor Teknik Direktörü Avcı, 2-1'lik Galatasaray yenilgisinin ardından konuştu: Kaybetmememiz gereken bir maçtı. İkinci yarıdaki performansımızı eleştiriyorum.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Süper Lig'in 23. haftasında 2-1 kaybettikleri Galatasaray maçının ardından düzenlenen basın toplantısında takımının kötü gidişine dair açıklamalar yaptı.

"Kaybetmememiz gereken bir maçtı. İkinci yarıdaki performansımızı eleştiriyorum" diyen Avcı şöyle devam etti: "Galatasaray, biz de dahil şampiyonluk adaylarının hepsine karşı kazandı. Okan hoca ve ekibine başarılar diliyorum. Gerçekçi konuşmak gerekirse bizim adımıza şampiyonluk hedefinden ciddi şekilde uzaklaştık. Trabzonspor'un önünde çok ciddi Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Konferans Ligi maçları var. Ligde kazanıp en yukarısı neresiyse orada bitirmek istiyoruz. Bundan sonra içeride üç maçımız var. Taraftarımız bize olumlu desteklerini versinler. Biz de gideceğimiz, yarışacağımız hedeflerden en azından birisini yakalamak istiyoruz. Bu maçtan derslerimizi çıkararak değerlendirmemizi yapacağız." 

'KENDİMİ VE EKİBİMİ DE SORGULUYORUM'

Şampiyon olduktan sonra kendileri gibi düşüşleri Avrupa'daki takımların da yaşadığını belirterek, bunda kendi paylarını da sorguladığını dile getiren Abdullah Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün Avrupa'da da geçen sezon şampiyon olan takımların şu an yaşadıkları süreç hemen hemen benzer. İtalya, Hollanda, Portekiz aynı durumda. Uzun süre sonra şampiyonluğu yakaladıktan sonra enerji boşalması oluyor. Herkes başarıyı nasıl üstüne alıyorsa başarısızlığı da üstüne alabileceği detaylar var. Ben bu detaylarda kendimi ve ekibimi de sorguluyorum. Geçiş sürecinin çok kolay değil ama doğru bir organizasyon yapılması gerek. Trabzonspor, geçen sezon şampiyon olan takımın ilk 11'inde 7 değişik oyuncuyla bugün sahaya çıktı. Bu organizasyonu yerleştirmek ve yarışmak kolay değil. Son dönemde şampiyon olan Başakşehir ve Beşiktaş'a göre daha iyi durumda olduğumuzu ifade edebilirim. Daha iyi olabilirdik ama benim de oyun, oyuncu, performans ve ekip olarak kendimi sorguladığımız birçok konu var." (HABER MERKEZİ)