Abdülbaki Dakak’ın ölümü: CHP’den görevlendirme ve iktidara tepki

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Urfa’da Semerkand Vakfı'nın denetimindeki medresenin yanındaki vefat etmiş şekilde bulunan Abdülbaki Dakak'ın ölümüne dair açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Urfa’da kayıp olan 12 yaşındaki Abdülbaki Dakak, ailesinin gönderdiği Semerkand Vakfı'nın denetiminde olan medresenin yanındaki ahırda ölü bulundu.

Dakak’ın ölümüne dair açılan soruşturmayı yakından takip ettiklerini belirten CHP Grup Başkanı Özgür Özel, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nun söz konusu ölümü incelemesi ve gerçeklerin açığa çıkması için çalışması çağrısı yaptı.

CHP Grubu olarak TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere’nin olaya ilişkin incelemelerde bulunmak üzere görevlendirdiklerini belirten Özel, “Abdulbaki Dakak yavrumuzun eğitim gördüğü belirtilen bu kurumun derhal kapatılması, ismi geçen vakfa ait benzer yerlerin de bir an önce denetim altına alınması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

‘BU TÜR YAPILAR BAKANLIK DENETİMİNE GİRMELİ’

Türkiye’nin, çocukların “kamu denetimi dışında tarikat ve cemaatlerin eline bırakıldığı” gerçeğiyle yüzleşmesi gerektiğini ifade eden Özel konuya dair yaptığı açıklamada, “Ülkemiz, benzer olaylarla çok sık karşılaşmaktadır. Bu yaşananlarda Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının, laikliği aşındıran uygulamalarının yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı’nın vakıf görünümlü tarikat ve cemaatlerle birlikte çalışmayı alışkanlık haline getirmesinin rolü büyüktür” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“AKP iktidarının bilerek ve isteyerek kamu denetiminin dışında tuttuğu ve adeta teşvik ettiği bu yapılar çocuklarımızın gelişiminde ciddi bir deformasyon yaratmaktadır. Bu tür yapılar Milli Eğitim Bakanlığının denetimi altına derhal alınmak zorundadır. Cumhuriyetimizin kurucu felsefesine de, anayasaya da açıkça aykırı biçimde faaliyet gösteren bu tür yapı ve yapılanmalar hakkında benzer facialar yaşanmadan Milli Eğitim Bakanlığı’nın gereğini yapması şarttır. “

‘AK PARTİ ÖLÜMLERİN SORUMLUSU’

AK Parti’nin yanlış politikaları sonucunda Adana Aladağ’da kaçak bir cemaat yurdunda yaşanan yangında ve Konya Taşkent’te ruhsatsız binada yaşanan patlamada çocukların ölümüne neden olunduğunu ifade eden Özel sözlerini şöyle sürdürdü:

“Enes Kara’nın Elazığ’da kaldığı cemaat yurdunda intiharını unutmamız mümkün değildir. Kanuna aykırı eğitim kurumu açmayı 6 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandıran Türk Ceza Kanunu’nun 263’üncü maddesini 2013 yılında tüm uyarılarımıza karşın kaldıran Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı, bu ölümlerin, bu faciaların sorumlusudur. Bu konuda mevzuatta atılması gereken adımlar başta olmak üzere kapsamlı bir çalışmayı hazırlayacak ve en kısa sürede kamuoyunun dikkatine sunacağız.” (DUVAR)