ABD'nin Suriye'deki Şeddadi Üssü'ne ikinci saldırı

ABD'nin Suriye'deki Şeddadi Üssü'ne bugün ikinci kez saldırı düzenlendi. Kamikaze İHA saldırısında ölen ya da yaralanan olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke ilinde, ABD güçlerinin konuşlandığı Şeddadi Üssü'ne aidiyeti bilinmeyen kamikaze insansız hava aracı (İHA) ile saldırı gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı'nın yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre, Haseke'nin güneyinde akşam saatlerinde ABD'li askerlerin konuşlandığı Şeddadi Üssü'ne aidiyeti bilinmeyen kamikaze İHA ile saldırı düzenlendi.

Saldırıda can kaybının olup olmadığı bilinmiyor. Olaya ilişkin ABD tarafından henüz açıklama yapılmadı.

Haseke'de ABD güçlerinin konuşlandığı Şeddadi Üssü çevresine öğle saatlerinde roket saldırısı düzenlenmişti.

İsrail'in, Filistin Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'de başlayan saldırıların ardından, İsrail'e destek veren ABD'nin Irak ve Suriye'deki üslerine, 22 Ekim'den itibaren çok sayıda saldırı düzenlendi. 

Suriye'de Ürdün ve Irak sınırındaki Tanf bölgesi, Irak sınırına yakın Malikiyye ilçesi, Haseke iline bağlı Şeddadi ilçesi ve Deyrizor ilindeki ABD ordusunun konuşlandığı üslere, aidiyeti bilinmeyen kamikaze İHA ve karadan karaya atış yapılan silahlarla saldırılar düzenleniyor.

İran destekli gruplar, Fırat Nehri'nin doğu yakasındaki ABD üslerine zaman zaman roket ve SİHA'larla saldırılar düzenliyor. Irak'taki Şii milis gruplarının yer aldığı "İslami Direniş", Irak ve Suriye'deki bazı saldırıları üstlenmişti. Fakat saldırın büyük çoğunluğunun hangi örgüt ya da gruplar tarafından düzenlendiği bilinmiyor. İslami Direniş, Şeddadi Üssü'nü bugün hedef alan saldırıyı da kendilerinin gerçekleştirdiğini açıklamıştı.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, 17 Ekim 2023'teki bir konuşmasında, "İsrail'in saldırılarının devam etmesi halinde bölgedeki direniş güçlerinin harekete geçeceğini" söylemişti.

Saldırılarla ilgili İran'ı suçlayan ABD yönetimi, ilki 27 Ekim 2023'te olmak üzere Suriye'nin doğusunda İran Devrim Muhafızları Ordusu ve ona bağlı gruplar tarafından kullanılan tesislere birkaç kez hava saldırıları düzenlendiğini duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)