ABD'li Demokrat Senatör Dianne Feinstein hayatını kaybetti

ABD tarihinin en uzun süre görev yapan Demokrat Partili Senatörü Dianne Feinstein 90 yaşında hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin en uzun süre görevde kalan Demokrat Partili Senatörü Dianne Feinstein'ın 90 yaşında yaşamını yitirdiği açıklandı. Feinstein'ın ofisi, senatörün hayatını kaybettiğini doğrulayarak, 28 Eylül Perşembe gecesi Washington'daki evinde öldüğü bilgisini verdi.

Reuters'ın haberine göre, California eyaletini temsil eden Feinstein, ülkedeki ilk federal silah yasağına öncülük eden siyasetçilerdendi ve CIA'in yabancı 'terör' şüphelilerine işkence yaptığını belgelendirmişti. Feinstein aynı zamanda Senato İstihbarat Komistesi'ne başkanlık eden ilk kadın olmuştu. 1992 yılında Senato'ya giren Feinstein, 2018 yılı da dahil beş kez Senato'ya yeniden seçildi ve en uzun süre görevde kalan senatör kadın oldu.

PELOSI: KARİYERİ KADINLARA İLHAM OLMAYI SÜRDÜRÜYOR

Feinstein'ın ölümünün ardından bir açıklama yapan Demokrat Partili eski Temsilciler Meclisi başkanı Nancy Pelosi, "Dianne, eşi benzeri olmayan bir cesaret, duruş ve zerafetle San Francisco'nun ilk belediye başkanı olarak görev yapan öncü bir kadın liderdi. Dianne'nin olağanüstü kariyeri sayısız genç kadına ve genç kıza nesiller boyunca kamu hizmetinde bulunma yönünde ilham vermeye devam ediyor" ifadelerini kullandı. (DŞ HABERLER)