ABD'den Türkiye'ye 'yaptırım' ziyareti

Terör Finansmanı ve Mali Suçlardan Sorumlu Müsteşar Elizabeth Rosenberg'in Türkiye'ye geldiğini duyuran ABD Hazine Bakanlığı'nın açıklamasında, Rusya'ya uygulanan yaptırımların görüşüldüğü bildirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Hazine Bakanlığı, üst düzey bir heyetin Ankara ve İstanbul'da temaslarda bulunduğunu duyurdu. Terör Finansmanı ve Mali Suçlardan Sorumlu Müsteşar Elizabeth Rosenberg’in, Rusya'ya uygulanan yaptırımları ve ihracat kontrollerini görüşmek üzere Türkiye'ye geldiği bildirildi.

Rosenberg, hazine ve dışişleri bakanlığı yetkililerinin yanı sıra finans ve ticaret sektörlerinden temsilciler ile bir araya geldi. Açıklamada, "Müsteşar Rosenberg, toplantıları sırasında, 30'dan fazla ülkeden oluşan geniş bir koalisyon tarafından Rusya'ya uygulanan yaptırımlar ve ihracat kontrolleri, enerji güvenliği, kara para aklamayla mücadele politikası ve terörizmin finansmanıyla mücadele gibi bir dizi konuyu ele aldı" denildi.

ABD Hazine Bakanlığı'nın internet sitesinden yayınlanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Toplantılar, yaptırımların delinmesi ve diğer yasadışı mali faaliyetlerden kaynaklanan risklerin ele alınmasında ABD ve Türkiye arasındaki yakın ortaklığın önemini teyit etti."

Haziran ayında ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo da, Moskova'ya uygulanan yaptırımları görüşmek üzere Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirmişti. (DIŞ HABERLER)