ABD'den Irak için seyahat uyarısı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Bağdat ve Erbil'deki misyonlarını kısmen tahliye etme kararının ardından ABD vatandaşlarına Irak'a seyahat etmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Dışişleri Bakanlığı, 22 Ekim Pazar günü bir açıklama yaparak, bölgede ABD askerleri ve personeline yönelik son saldırıların ardından ABD vatandaşlarına Irak'a seyahat etmeme konusunda uyarıda bulundu. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, seyahat uyarısında, "Terör, kaçırma, silahlı çatışma, toplumsal huzursuzluk ve Irak Misyonu'nun ABD vatandaşlarına yardım sağlama konusunda kısıtlı kapasitesi sebebiyle Irak'a seyahat etmeyin" denildi.

IRAK VE ERBİL'DEKİ ABD MİSYONLARINDAN 'AYRILIN' ÇAĞRISI

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın seyahat uyarısı, ABD'nin Bağdat ve Erbil'deki misyonlarını kısmi tahliye kararının ardından geldi. Buna göre, 'uygun aile bireyleri ile acil olmayan ABD hükümet personelinden' ABD'nin Irak'ın başkenti Bağdat'taki büyükelçiliği ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) başkenti Erbil'deki konsolosluğundan ayrılmaları istendi. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın ilgili açıklamasında, bu çağrının gerekçesi 'ABD personeline ve çıkarlarına yönelik artan güvenlik tehditleri' olarak açıklandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 'ABD karşıtı milislerin Irak çapında ABD vatandaşları ve uluslararası şirketleri tehdit ettiği' de belirtildi.

'BAĞDAT ULUSLARARASI HAVALİMANINI KULLANMAYIN' TALİMATI

Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin, dün yaptıkları açıklamada, 'İran'ın İsrail-Hamas savaşını genişletme' çabasına da işaret ederek, Orta Doğu'daki ABD güçlerine yönelik saldırıların ciddi derecede artabileceğini söylemişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı dünkü açıklamasında ayrıca "Bağdat'taki ABD hükümet personeline, güvenlik endişeleri sebebiyle Bağdat Uluslararası Havalimanı'nı kullanmama talimatı verildi" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)