ABD’den depremzede mültecilere 50 milyon dolarlık yardım

ABD Başkanı Biden, Dışişleri Bakanı Blinken’a Türkiye ve Suriye’deki depremlerden etkilenen mültecilerin ihtiyaçlarının karşılanması için 50 milyon dolara kadar yardım yapma yetkisi verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Joe Biden, yayınladığı başkanlık genelgesiyle, Dışişleri Bakanı Antony Blinken’a Türkiye ve Suriye’deki depremlerden etkilenen mültecilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere 50 milyon dolara kadar yardım yapma yetkisi verdi.  

Söz konusu yardımın ‘ulusal çıkarlar açısından önemli olduğu’ kaydedilen başkanlık genelgesinde, 'Türkiye ve Suriye'deki depremlerden kaynaklanan beklenmedik acil mülteci ve göç ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla ABD Mülteci ve Göç Acil Yardım Fonu'ndan (ERMA), Göç ve Mülteci Yardım Yasası (MRAA) kapsamında 50 milyon doları aşmayacak şekilde yardım yapılacağı’ bilgisi paylaşıldı. 

YARDIMLAR NEYİ KAPSAYACAK?

AA’nın haberine göre, 24 Şubat tarihli kararname kapsamında yapılacak yardımlar, ‘ev sahibi topluluklar dahil, depremlerden etkilenen mültecilere ve yerlerinden edilmiş kişilere yardım sağlamak için uluslararası kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarına yapılan katkılar ile Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Nüfus, Mülteciler ve Göç Bürosu'nun idari giderlerinin ödenmesini’ kapsayacak. (DIŞ HABERLER)