ABD'den 15 Temmuz yanıtı: Hiçbir ilgimiz yok

Önceki gün 'Türkiye'deki gösterilerden endişe duyuyoruz' açıklaması yapan ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bi defa da 15 Temmuz için ‘Bu darbenin arkasında Amerika vardır’ diyen İçişleri Bakanı Soylu'ya yanıt geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı “ABD'nin Türkiye'de 2016'da meydana gelen darbe girişimiyle hiçbir ilgisi yoktu. Üst düzey Türk yetkililerin bunun aksi yönündeki iddiaları tamamen gerçek dışıdır” açıklaması geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- ABD Dışişleri Bakanlığı, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin ‘Bu darbenin arkasında Amerika vardır’ diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya cevap verdi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Üst düzey Türk yetkililer tarafından ABD'nin Türkiye'deki 2016 darbe girişimine hiçbir müdahalesi yoktu ve derhal kınadı. Son zamanlarda üst düzey Türk yetkililer tarafından aksi yöndeki iddialar tamamen yanlıştır. Bu açıklamalar ve ABD'nin Türkiye'deki olaylardan sorumlu olduğuna dair diğer temelsiz ve sorumsuz iddialar, bir  NATO müttefiki ve ABD'nin stratejik ortağı olarak Türkiye'nin statüsüyle tutarsızdır" ifadeleri yer aldı. 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price da resmi Twitter hesabından açıklamayı şu notla birlikte paylaştı: "Açık olmak gerekirse: ABD'nin 2016'daki Türkiye'deki darbe girişimine hiçbir müdahalesi yoktu ve derhal kınadı. Aksine iddialar yanlıştır ve NATO müttefiki ve ABD'nin stratejik ortağı olarak Türkiye'nin statüsüyle tutarsızdır." (HABER MERKEZİ)