ABD'de yıllar sonra ilk: Striptizciler sendikalaşıyor

Los Angeles kentinde bulunan Star Garden isimli kulübün çalışanları, ABD'nin tek sendikalı striptizcileri oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan bir kulüpte çalışan striptizcilerin, çalışma koşullarının iyileştirilmesi için aylardır devam ettirdikleri eylemler zaferle sonuçlandı. Los Angeles kentinde yer alan Star Garden isimli kulüpte çalışanlar, ABD'nin tek sendikalı striptizcileri oldu.

Sahne sanatçıları, dansçılar ve şarkıcıları temsil eden ve yaklaşık 50 bin üyesi olan Aktörlerin Eşit Hakları Derneği (Actors’ Equity Association) isimli sendika, striptiz kulübü çalışanlarını temsil edeceğini duyurdu.

'YAPTIĞIMIZ FEDAKARLIĞA DEĞDİ'

Geçtiğimiz yılın mart ayından bu yana aralıklı olarak eylemlerini sürdüren dansçılar, ‘güvenli bir gelecek için’ mücadele ettiklerini söyledi. 23 yaşındaki Charlie, "Yaptığımız bir fedakarlıktı ama kesinlikle buna değdi” dedi. "Her gece 15-24 cm topuklu ayakkabılarla dolaşmak bile vücudunuzu çok fazla yıpratıyor” ifadelerini kullanan Charlie, striptizcilerin mental sağlık desteğine de ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

'TÜM ENDÜSTRİ İÇİN BİR KAZANIM NİTELİĞİNDE'

Star Garden dansçısı Lilith de, "Bu sadece bu kulüpteki dansçılar için değil, tüm striptiz kulübü endüstrisi için bir kazanım" ifadelerini kullandı.

'DİĞER ÜYELERLE ORTAK YÖNLERİ VAR'

Sendika başkanı Kate Shindle ise, “Striptizciler canlı şov emekçileri. Mesleklerinin bazı unsurları benzersiz olsa da, onlar da esasen performans sanatçıları ve yaşamak için dans eden diğer üyelerle pek çok ortak yönleri var" açıklamasında bulundu.

San Francisco'da bulunan ve 1970'lerde açılan Lusty Lady isimli striptiz kulübü, çalışanlarının sendikalı olduğu ilk striptiz kulübüydü. Çalışanların ve müşterilerin katıldığı bir veda partisiyle 2013 yılında kapılarını kapatan Lusty Lady, 1996 yılında Amerika’nın ilk ve tek sendikalaşan striptiz kulübü olmayı başarmıştı. (DIŞ HABERLER)