ABD'de Trump'a destek gösterisi şiddete döküldü: Dört kişi bıçaklandı

ABD'de seçim sonuçlarını kabul etmeyen Başkan Donald Trump'a destek için düzenlenen bir gösteri şiddete döküldü. Trump yanlısı aşırı sağcı Proud Boys isimli grubun kilise mensuplarının eylemine katılması sonrasında, solcu Antifa eylemcileriyle arbede yaşandı. Washington Post dört kişinin bıçaklandığını yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de hiçbir kanıt göstermediği hile iddialarıyla seçim sonuçlarını tartışmaya açan Başkan Donald Trump'ın destekçileriyle karşıt gruplar arasında arbede çıktı. Başkent Washington DC'de yaşanan olaylarda en az dört kişinin bıçaklandığı belirtiliyor.

Gerilim, Trump'ı destekleyen muhafazakâr grupların büyük ölçüde barışçıl geçen yürüyüşünün ardından patlak verdi. Joe Biden'ın seçim protesto edildiği gösterinin sonunda havanın kararmasıyla, Trump yanlısı aşırı sağcı Proud Boys isimli grupla solcu Antifa eylemcileri karşı karşıya kaldı.

Polisin her iki tarafa da biber gazıyla müdahale etmesine rağmen gruplar yeniden toplandı; yer yer şiddete dökülen arbedeler yaşandı. Washington Post gazetesinin haberine göre, dört kişi bıçak yaralarıyla hastaneye kaldırıldı. Polis, 23 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. 

PROUD BOYS, KİLİSE MENSUPLARININ EYLEMİNE KARIŞTI

Amerikan basını, kilise mensuplarının Trump için dua edilmesi amacıyla düzenlediği gösteriye Proud Boys üyesi yaklaşık 200 kişinin katıldığını yazdı. Buna göre, kamuflaj kıyafetler ve çelik yelek giyen, kask takan, siyahlara karşı ırkçılık içeren el hareketlerinde bulunan bu kişiler, yakındaki Antifa eylemcilerine hakaret içeren sloganlar atıp Siyahların Hayatı Önemlidir hareketinin bayraklarını yaktı. Polisin akşam saatlerine kadar iki tarafın karşılaşmasını engelleyebildiği ancak havanın kararmasıyla arbedenin patlak verdiği belirtildi. 

WASHINGTON EYALETİNDE DE BİR KİŞİ SİLAHLA VURULDU

Öte yandan, Trump'ın seçim sonuçlarını tersine çevirmeye çalışıp mahkemelerce reddedildiği Georgia, Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Nevada ve Arizona eyaletlerinde de destekçileri sokaktaydı. Washington eyaletinin başkenti Olympia'daki eylemde de Trump yanlısı ve karşıtı gruplar arasında gerilim yaşandı; bir kişi silahla vurulurken üç kişi gözaltına alındı.

ABD'de Trump'ın seçim sonuçlarını değiştirmek için açtığı 50'den fazla davada mahkemeler başkanın argümanlarını geçerli bulmadı. Yüksek Mahkeme de cuma günü, ABD Başkanı'nın dört eyaletteki sonuçların geçersiz sayılması için açtığı davayı reddetti. (DIŞ HABERLER)

 

 

Etiketler Proud Boys ABD Antifa