ABD'de sinagogda 4 kişiyi rehin alan saldırganın kimliği açıklandı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), dün Teksas'taki bir sinagogda 4 kişiyi rehin alan ve 'ölü ele geçirilen' kişinin 44 yaşındaki İngiltere vatandaşı Malik Faysal Ekrem olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - FBI Dallas bürosu dün Teksas'ın Colleyville kentinde bir sinagogda 4 kişiyi rehin aldığı belirtilen ve yaklaşık 11 saat sonra 'ölü ele geçirildiği' duyurulan kişinin kimliğini açıkladı.

Açıklamada, saldırganın İngiliz vatandaşı 44 yaşındaki Malik Faysal Ekrem olduğu belirtildi.

Kanıt toplama ekibinin olaya ilişkin delilleri toplamaya devam edeceği kaydedilen açıklamada, halihazırda olaya karışan başka bir kişi olmadığı kanaatinde olunduğu aktarıldı.

JOE BIDEN: TERÖR EYLEMİ

Bu arada ABD Başkanı Joe Biden, Teksas'taki sinagogda silahlı saldırganın 4 kişiyi saatlerce rehin aldığı olayı "terör eylemi" olarak değerlendirdi.

Biden, Philadelphia kentinde katılacağı tören öncesi gazetecilere olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland ile kısa süre önce telefonda görüştüğünü belirten Biden, "Bu olay, bir terör eylemidir" ifadesini kullandı. Rehineler arasında bulunan hahamla telefonda görüşeceğini dile getiren Biden, saldırganın nasıl silah edindiği sorusuna ise "Tüm soruların yanıtını bilmiyorum. Saldırganın silahı sokaktan bir yerden aldığı söyleniyor. Ben bilmiyorum" dedi.

Silah alımlarında geçmiş incelemelerinin önemli bir yeri olduğunun kaydeden Biden, "Ancak insanların sokaktan silah almasını engelleyemeyiz" diye konuştu. 

Ne olmuştu?

Teksas'ın Colleyville kentinde dün silahlı bir kişi bir sinagogda 4 kişiyi rehin almıştı. Rehinelerden 1'i 7 saatin, 3'ü ise 11 saatin ardından serbest kalmıştı.

Saldırganın 'ölü ele geçirildiği' duyurulmuş ancak detay paylaşılmamıştı. (AA)