ABD'de Müslümanlara yönelik nefret suçlarında artış

 Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi, 2023 yılının son üç ayında 3 bin 578 şikayet aldığını belirtti. 472 nefret suçu vakası bildirildiği aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), ABD'de Müslüman ve Filistin karşıtı ayrımcılık ve nefret suçlarına bağlı şikayetlerin, 7 Ekim 2023'te Hamas'ın 'Aksa Tufanı' operasyonu ile başlayan İsrail saldırılarından bu yana üç ayda yaklaşık yüzde 180 arttığını belirtti.

CAIR'in açıklamasında, 'Müslüman ve Filistin karşıtı nefret dalgasının devam ettiği' 2023 yılının son üç ayında 3 bin 578 şikayet aldığı aktarıldı. Bu sayı, bir önceki yılın aynı dönemindeki şikayetlere göre yüzde 178'lik bir artış olduğunu gösteriyor. CAIR, istihdam ayrımcılığı şikayetlerinin 662 vakayla listenin başında yer aldığını; nefret suçları ve nefret olaylarının 472 kez; eğitim ayrımcılığının ise 448 kez bildirildiğini açıkladı.

New York merkezli Yahudi hak savunuculuğu örgütü İftira ve İnkârla Mücadele Birliği (ADL) bu ayın başında yaptığı açıklamada, 7 Ekim'den sonraki üç ay içinde ABD'deki antisemitik olayların bir önceki yıla göre yüzde 360 arttığını açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)