ABD'de kar fırtınası: Ölü sayısı 26'ya yükseldi

ABD'yi '40 yılda bir görülen' kar fırtınası vurdu. Milyonlarca kişi elektriksiz kaldı, kar yağışının etkili olduğu yerlerde acil durum ilan edildi ve sürüş yasağı getirildi. Ölü sayısı 26'ya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'yi felç eden dondurucu kar fırtınası, Kanada'daki Büyük Göller'den Meksika sınırındaki Rio Grande'ye kadar devasa bir alanda etkisini sürdürüyor. 

CNN'in haberine göre, Ohio'da 8, New York'da 7, Kansas ve Kentucky'de 3'er, Colorado'da 2, Missouri, Tenessee ve Wisconsin'de birer kişi olmak üzere kar fırtınasının neden olduğu olumsuz hava koşulları nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 26'ya ulaştı.

ABD'nin New York eyaletinin Erie County bölge yöneticisi Marc Poloncarz, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, yoğun kar yağışı nedeniyle pazar günü 4 kişinin daha hayatını kaybettiğini teyit etti, bölgede toplam ölü sayısının 7'ye yükseldiğini duyurdu.

Yoğun kar yağışının olduğu bazı bölgelerde acil durum ilan edilerek, sürüş yasağı getirildi. Bazı eyaletlerde elektrik şebekesi operatörleri ise kapasite sorunu nedeniyle kullanıcılara tasarruflu olma çağrısı yaptı.

Ülkede milyonlarca kişi kar fırtınası nedeniyle elektrikten yoksun kalarak evlerine hapsoldu.

NÜFUSUN YÜZDE 60'I 

"Ölümcül kar fırtınası", ABD nüfusunun yaklaşık yüzde 60'ını olumsuz etkiledi.

Uçuş takip sitesi FlightAware, 25 Aralık Pazar günü ABD'de iç ve dış hatlarda 1645 uçuşun iptal edildiğini, 3869 uçuşta da gecikme yaşandığını bildirdi.

Ulusal Hava Servisi de pazar sabahı itibarıyla Buffalo Niagara Uluslararası Havalimanı'nda kar kalınlığının 109 santimetreye ulaştığını aktardı.

Yetkililer, ayrıca Büyük Göller'in yakınında atmosferik basıncın aniden düşmesiyle oluşan ve "bomba siklonu" şeklinde adlandırılan kuvvetli bir kasırganın meydana geldiğini duyurdu. Söz konusu kasırganın şiddetli rüzgarlar ve kar fırtınasına neden olduğu aktarıldı. (HABER MERKEZİ)