ABD'de ilk kez açık kimlikli bir trans kadın idam edildi

2003 yılında eski sevgilisini cinsel saldırıda bulunduktan sonra öldürmekle suçlanan 49 yaşındaki Amber McLaughlin, zehirli iğneyle idam edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de ilk kez açık kimlikli bir trans kadın idam edildi. Missouri eyaletinde, 2003 yılında eski sevgilisini cinsel saldırıda bulunduktan sonra öldürmekle suçlanan 49 yaşındaki Amber McLaughlin’e dün yerel saatle 19.00 sıralarında zehirli iğneyle idam cezası uygulandı. McLaughlin, aynı zamanda ABD’de bu yıl idam edilen ilk kişi oldu.

Mahkeme belgelerine göre Amber McLaughlin, 2003 yılında eski sevgilisi Beverly Guenther’i ayrıldıktan sonra uzun süre takip etmiş, Guenther, McLaughlin hakkında uzaklaştırma kararı çıkarmıştı. Avukatların hazırladığı af talebinde, McLaughlin 'travmatik çocukluğu' ve 'zihinsel sağlık sorunları' gibi konulara odaklanılmıştı. Talep, Missouri eyaletinin Cumhuriyetçi Valisi Mike Parson tarafından reddedildi.

Washington merkezli İdam Cezası Bilgi Merkezi'nin verilerine göre ABD'de 1970'lerin ortalarında idam cezasının geri gelmesiyle birlikte 1558 kişi hükümle öldürüldü. Kayıtlara göre, bunlardan yalnızca 17'si erkek değil. (DIŞ HABERLER)