ABD'de hükümetin kapanması geçici bütçe tasarısıyla son anda önlendi

Temsilciler Meclisi'nde yapılan oylama ile birlikte ABD'de hükümetin kapanması son anda engellendi. ABD Başkanı Joe Biden gece yarısından hemen önce attığı imzayla geçici bütçeyi yasalaştırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Temsilciler Meclisi, ülkedeki federal hükümetin kapanmasının önüne geçecek geçici bütçe tasarısını onayladı. ABD Başkanı Joe Biden gece yarısından hemen önce tasarıyı onaylayarak yasalaştırdı. 

KİMİ CUMHURİYETÇİLERDEN ONAY

ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisi'nde yapılan oylamayla ile birlikte 3 Aralık'a kadar devam etmesine dair geçici bütçe tasarısı yasallaştı. Demokrat Parti'nin belirleyici olduğu Senato'da 35'e karşı 65 oyla kabul edilen tasarı daha sonra Temsilciler Meclisi'nde oylamaya sunuldu. Toplam 34 Cumhuriyetçi temsilcinin Demokratlarla birlikte tasarıya onay vermesiyle birlikte Temsilciler Meclisi'nin 254 üyesi 'evet', 175 üyesi ise 'hayır' oyu kullandı. 

DAHA ÖNCE KAPANMIŞTI

Biden'ın 2021 mali yılının sona ereceği dün gece yarısından önce imzalaması gereken tasarının yasalaşmasıyla birlikte ABD kısa süre önce olduğu gibi hükümetin kapanması durumuyla karşılaşmamış oldu. 2018 sonu, 2019 başında benzer biir durumun yaşanması üzerine hükümet 35 gün boyunca kısmen kapanmıştı. (DIŞ HABERLER)